Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 29 травня 2024
05:07

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Майже 800 учнів пішли до оновленої гімназії Дніпра

|«« «« »» »»|

Майже 800 учнів зустріли День знань в оновлених стінах дніпровської гімназії №33. Для школярів – стильні й затишні класи, нова техніка, обладнане подвір’я зі спортивним майданчиком. Привітав дітей із початком навчального року Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

«Не міг не відвідати гімназію зі 150-річною історією. Тепер це сучасний європейський об’єкт, – зазначив Міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов. – Програма «Велике будівництво» рухається вперед. Дніпропетровщина дуже активний її учасник. В області втілюється понад 20 інфраструктурних проєктів».

До свята міністр подарував учням книжки для шкільного буккросингу.

Найстарішу гімназію Дніпра оновили за програмою Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво».

Таке глобальне перетворення – перше в історії закладу. Від старої будівлі залишилися лише стіни. Все інше – замінили, укріпили, відремонтували.

«Освітній простір, у якому хочеться навчатися. Де кожен куточок радує око. Де комфортно, тепло, яскраво. Такий результат реконструкції Дніпровської гімназії №33. Кардинальні зміни – і в інших навчальних закладах області», – сказав голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Підрядники максимально зберегли історичну самобутність будівлі. А в інтер’єри навчальних кабінетів додали «родзинку» – тематичні фотошпалери. Наприклад, вхід до кабінету біології прикрашає малюнок із зображенням підводного світу. Є інсталяція на хімічну тематику. На ній – атоми і молекули.

На підлозі у коридорах – дизайнерський малюнок. Він збігається з кольоровими лініями на стінах.

Територію навколо гімназії озеленили. Внутрішнє просторе подвір’я виклали новою тротуарною плиткою. До Дня знань там вперше після ремонту влаштували свято.

«Кращого початку навчального року годі й бажати. Свято – подвійне. Зустрічаємо його у повністю оновленій будівлі», – сказала директорка гімназії №33 Лідія Яворенко.

Про безпеку учнів дбає «розумна» система відеоспостереження. Камери – як всередині, так і на фасаді будівлі. Вміють розпізнавати обличчя та номери автомобілів.

«Ось не можу забрати сина з групи продовженого дня. Настільки йому подобається у гімназії. На мою думку, це найкраща оцінка від дітей», – радіє представниця батьківської ради, мама другокласника Ольга Молдавська.

За смачними обідами – до реконструйованої їдальні. Харчоблок – двоповерховий. Підвал обладнали під комори для зберігання продуктів. Там є дві душові, підсобні кімнати. Продукти нагору доправляє вантажний підйомник.

У зоні кухні – потужні витяжки та професійні плити. Стіни в обідній залі декоровані соковитими овочами та фруктами.

«Мій останній рік у школі запам’ятається найбільше. Не тільки тому, що він випускний. А ще й тому, що навчатимуть у гарних умовах. Вже хочеться зробити цікавий дослід в оновленому кабінеті хімії. І влаштувати концерт в модернізованій актовій залі», – додала президент гімназії, одинадцятикласниця Анастасії Ошмянська.

Цьогоріч гімназії – 156 років. Вона почала роботу у 1865 році. Була першим навчальним закладом для дівчат у Катеринославі. Вихованки вивчали природознавство, фізику, географію, математику, іноземні мови, історію, педагогіку, рукоділля, музику, співи, танці.

Gorod.dp.ua на Facebook.


ммм  (01.09.21 22:27): это здорово, что ремонтируются здания, но позор министерству - впервые учителя на 1 сентября остались без классных журналов. предлагают писать черновики, и когда-нибудь потом перепишут все данные в официальный документ. кстати есть альтернатива - купить учителям журналы за свой счет у некоторой фирмы и сразу в них работать.. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  Метрополітен Дніпра проведе консультації з підрядниками для добудови 3 станцій (7)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  До України повертається пил з Сахари (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
1,2
млн. нових дерев висадять на Дніпропетровщині

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті