Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
12:18

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпряни можуть отримати медичну допомогу у приватних медзакладах безоплатно.

Дніпряни можуть отримати медичну допомогу у приватних медзакладах безоплатно.

За це заплатить Національна служба здоров’я, якщо медичний заклад має договір з НСЗУ.

У Дніпропетровській області 30 приватних медзакладів і 55 лікарів-ФОП мають договори з НСЗУ. Усі вони надають медпослуги безоплатно і в повному обсязі в межах пакетів, за якими вони уклали контракти.

Як отримати безоплатну медичну допомогу в приватному закладі?

В приватному закладі пацієнт може отримати як первинну, так і спеціалізовану медичну допомогу.

По-перше пацієнт може укласти декларацію з сімейним лікарем, терапевтом чи педіатром, який працює як ФОП або працює у приватному медзакладі.

На Дніпропетровщині первинну медичну допомогу надають 21 приватний заклад та 50 лікарів-ФОП за договором з НСЗУ. Дніпропетровська область у трійці областей з найбільшим числом приватних надавачів медичних послуг, які підписали договір з НСЗУ на первинці.

Загалом з квітня цього року НСЗУ виплатила приватним закладам понад 55,4 млн грн за первинну медичну допомогу, які пацієнти отримали безоплатно.

Щоб отримати медичну послугу у приватному закладі на спеціалізованому рівні безоплатно пацієнту потрібно отримати електронне направлення у сімейного лікаря, який також може працювати як ФОП чи у приватній лікарні. З електронним направленням пацієнт обирає приватний заклад, який надає потрібну йому медичну послугу і має договір з НСЗУ за цим пакетом.

Спеціалізовану медичну допомогу за договором з НСЗУ у Дніпропетровській області надає 13 приватних медзакладів та 3 лікаря-ФОП.

З квітня цього року приватні медзаклади отримали від НСЗУ понад 47,9 млн грн гривень за спеціалізовану медичну допомогу пацієнтам.

Які медичні послуги можна отримати в приватному медзакладі?

Які саме послуги приватний медичний заклад надає безоплатно - залежить від того, за якими пакетами медичних послуг він має контракт з Національною службою здоров’я.

Приватні заклади мають з НСЗУ угоди за такими напрямами:

● Первинна медична допомога - 74 закладів.

● Вакцинація проти COVID-19 - 5 приватних медзакладів.

● Надання медичної допомоги дорослим та дітям в амбулаторних умовах - 8 закладів.

● Пріоритетні амбулаторні послуги з раннього виявлення онкозахворювань - 13 медзакладів.

● Ведення вагітності в амбулаторних умовах - 2.

● Хірургічні операції - 2.

● Медична реабілітація - 3 медзаклади.

● Хіміотерапевтичне лікування та супровід пацієнтів з онкологічними захворюваннями у дорослих та дітей у стаціонарних та амбулаторних умовах - 1 медзаклад.

● Медична допомога при пологах - 1 медзаклад.

● Стаціонарна медична допомога пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2, яка надавалася протягом квітня - травня 2021р - 1 заклад тощо.

Які приватні заклади підписали договір з Національною службою здоров’я можна перевірити на сайті НСЗУ в розділі “Е-дані” на дашборді “Укладені договори про медичне обслуговування населення за програмою медичних гарантій”.

Щороку приватних закладів, які підписують договір з НСЗУ, стає більше. Така співпраця наближає медичні послуги до українців та підвищує якість їх надання завдяки конкуренції за пацієнта.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Лилия  (30.09.21 18:07): Лечиться даром - это даром лечиться ! Бесплатным бывает только сыр в мышеловке ! Ой, как убедились в этом ! Бесплатной медицины сейчас нет - ни государственной, ни коммунальной, ни тем более частной !!! Відповісти | З цитатою
Да уж  (30.09.21 12:42): Запаритесь! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті