Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
07:53

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі затримали учасника міжнародної шахрайської схеми на десятки мільйонів євро

У Дніпрі затримали учасника міжнародної шахрайської схеми на десятки мільйонів євро

Затримали фігуранта 3 жовтня у м. Дніпро співробітники Департаменту стратегічних розслідувань та Головного слідчого управління Національної поліції спільно з Офісом Генерального прокурора.

Нагадаємо: масштабну міжнародну злочинну схему заволодіння коштами фізичних осіб викрили у грудні минулого року. Серед її учасників були громадяни України та іноземці. Аби заволодіти коштами, зловмисники спеціально створили вебресурси, за допомогою яких проводилися удавані операції з купівлі-продажу різних активів. У разі інвестування громадянам обіцяли шалені прибутки. Надалі інвесторам телефонували співробітники колл-центрів, представляючись агентами торговельних платформ, та вимагали внесення додаткових коштів, а також оплати 15% комісії від суми отриманого «прибутку». Одразу після проведення розрахунків акаунти інвесторів блокувалися, а розміщені на них кошти привласнювали організатори шахрайської схеми.

Кошти ошуканих громадян переводили на рахунки підконтрольних організаторам компаній у різних країнах та  легалізовували шляхом придбання елітної нерухомості, автомобілів та інвестування в бізнес-проєкти в Україні, зокрема вартість лише одного придбаного автомобіля еліти-класу становить 450 тис. євро.  Серед потерпілих -  громадяни Німеччини, Австрії, Швейцарії та інших країни, а сума завданих від шахрайської схеми збитків склала понад 10 млн євро.

Оперативники Департаменту стратегічних розслідувань та слідчі Головного слідчого управління Національної поліції у березні 2021 року встановли місце знаходження двох учасників угруповання. Їм повідомили про підозри за кількома статтями Кримінального кодексу та обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. А у червні про підозру повідомили третьому учаснику злочинної схеми.

Учора, 3 жовтня, у м. Дніпро поліцейські затримали ще одного учасника цієї оборудки. За погодженням із Офісом Генерального прокурора йому вже повідомили про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України:

- участь в злочинній організації та участь у злочинах, вчинених такою організацією (ст. 255);

- легалізація (відмивання) майна, одержаного злочинним шляхом (ст. 209);

- шахрайство (ст. 190).

Вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Загальна вартість майна, що належить зловмисникам та на яке накладено арешти, становить понад 50 млн. євро.

Шахрайська схема викрита спільно з міжнародними партнерами – Генеральною прокуратурою міста Бамберга Федеративної Республіки Німеччина, Євроюстом та Європолом.

Проводяться подальші спільні заходи для встановлення місця знаходження організатора та причетних до «схеми» осіб.





Gorod.dp.ua на Facebook.


Читатель  (04.10.21 21:19): Зоны все закрывают и закрывают. А их все задерживают и задерживают. Так никаких тюрем не напасешься. Відповісти | З цитатою
Хорёк-Инвест  (04.10.21 17:31): Схема с двойным обманом. ЧТобы вывести вложенные деньги - нужно ещё уплатить комиссию.
Они могут и трижды обмануть одних и тех же пострадавших! - Чтобы вернуть вклады - они могут создать "комиссию для помощи пострадавшим", и собрать с пострадавших деньги на содержание этой комисиии (типа за аренду помещения, зарплату, оплату судье, адвоката и т.д.).

Особенно доверчивых могут так обманывать хоть десять раз подряд. Создав целую сеть "помощи пострадавшим".
Відповісти | З цитатою
Лошадь Преображенского  (04.10.21 17:26): Покажите хоть раз, как они на зоне баланду хлeбaют. А то всё-время задерживают и задерживают. Показывайте и сидящих таких. Відповісти | З цитатою
Лопух  (04.10.21 13:52): Какие таланты живут в Днепре!!Столицей телефонного мошенничества в России можно назвать украинский город Днепр, сообщил в эфире шоу «Соловьев LIVE» на YouTube зампред правления Сбербанка Станислав Кузнецов.В настоящее время из Днепра работает около 150 колл-центров. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Квентин Карантино  (04.10.21 13:26): Это что за авто то такое ?))) За 450 к евро ? Відповісти | З цитатою
Большой пук  (04.10.21 13:04): всегда оставляет чувство радости у адивотов. Відповісти | З цитатою
ку ку  (04.10.21 12:07): Да..., дружище, всё имеет свойство когданибудь заканчиваться... а так было хорошо!!!... Відповісти | З цитатою
И  (04.10.21 11:54): что дальше? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті