Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
09:03

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Соціологія молоді: у ДніпроОДА презентували результати обласного дослідження

|«« «« »» »»|

Наскільки молодь задоволена рівнем своєї освіти? Працює або ні? Та які професії вважає найбільш привабливими? В області провели соціологічне дослідження. Про його результати розповіли у Дніпропетровській облдержадміністрації.

«Головними темами соціологічного дослідження були освіта і працевлаштування молоді. В опитуванні взяли участь мешканці області 14-34 років. Загалом – 600 респондентів. Це старшокласники, студенти вишів та закладів профтехосвіти, працююча молодь», – сказав начальник управління з питань внутрішньої політики Дніпропетровської ОДА Ігор Куліковський.

Більш ніж 46% опитаних вважають, що навчання дозволяє отримати професію та зробити кар’єру. Майже 18% – бути вільним і заспокоїти батьків. Ще майже 15% переконані, що навчання дозволяє підготуватися до життя.

У респондентів також цікавилися, які професії вони вважають найпрестижнішими. Понад 47% обрали варіант «Бізнесмен, підприємець». Також у трійці лідерів – держслужбовець та працівник торгівлі.

«Більшість наших здобувачів профтехосвіти обирають професії у сфері побуту та ресторанного сервісу. Також серед затребуваних – машинобудування, металургія і транспорт», – розповіла заступниця директора Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Дніпропетровській області Олена Гришаєва.

Окремий блок в дослідженні присвятили працевлаштуванню молоді. Постійну роботу має 34% опитаних, тимчасову – 12%. Ще 33% – навчаються, тому не працюють.

«Дуже важко поєднувати навчання і роботу. Якщо ти хочеш бути гарним студентом, глибоко вивчати предмети – цьому треба повністю віддаватися. Якщо виділяти час на роботу, то від частини студентського життя доведеться відмовлятися. Але переважно молодь все ж таки обирає роботу», – поділилася студентка 2 курсу Університету митної справи та фінансів Дарина Войченко.

Серед основних причин невдоволення роботою називають відсутність перспектив росту кваліфікації, низьку оплату та надто довгий робочий день.

Соціологічне дослідження провели на замовлення Дніпропетровської облдержадміністрації.

Gorod.dp.ua на Facebook.


SE  (10.12.21 20:22): "Всего – 600 респондентов" - не маловата ли выборка?
Тем более, что называть 34-летних "молодёжью" - ну такое, всё же "молодёжь" больше со студенческим возрастом ассоциируется у большинства, хотя бы лет до 25.
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн фінансової допомоги для поліції Міськрада виділила у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті