Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
11:08

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У костюмах янголів, під супровід скрипки. У Дніпрі відбувся перформанс на захист історичних будівель

У костюмах янголів, під супровід скрипки. У Дніпрі відбувся перформанс на захист історичних будівель

19 грудня у Дніпрі провели артперформанс: люди в костюмах янголів та скрипаль розташувались у будинку №39 на вулиці Шевченка. За словами співорганізаторки заходу Вікторії Іванової, у такий спосіб хотіли привернути увагу до знесення історичних будівель міста задля зведення новобудов.

Активістка каже: в місті проблеми із збереженням історичної архітектури та пам’яток. Незважаючи на постійні розмови, нічого не робиться, аби системно їх зберігати.

На сайті міськради є рішення від 24 листопада, згідно з ним товариству "УКРСЕРВІССТРОЙ" надали дозвіл на розроблення проєкту землеустрою по вулиці Шевченка, 39. Раніше цій організації міськрада затвердила передачу земельної ділянки під прилеглими будинками, за адресами вулиця Шевченка, 39Г та 41. 31 липня 2020 року будинок за адресою вулиця Шевченко, 41 знесли. Тоді Суспільне надіслало запит "УКРСЕРВІССТРОЮ", аби з`ясувати чи мала компанія дозвільні документи на знесення та чи погоджувала його з упралінням охорони культурної спадщини. Відповіді не отримали.

Начальниця управління з питань охорони культурної спадщини Надія Лиштва каже: організація сплатила штраф за знесення будинку - 170 тисяч гривень.

«Ми не можемо зупинити знесення будівель. У нас немає по закону таких повноважень, це буде перевищення і теж буде порушенням законодавства», - зазначає посадовиця.

На питання, чому міськрада надає дозвіл на відведення землі за адресою Шевченко, 39 забудовнику, який руйнував будівлю в межах історичного ареалу, Надія Лиштва відповіла, що це не питання міста, місто не погоджує проєкти землеустрою, їх погоджує область.

За словами посадовиці, у будинку на вулиці Шевченка, 39 при перебудові збережуть фасад.

Суспільне надіслало запит до міськради щодо рішення про надання ТОВ "УКРСЕРВІССТРОЙ" дозволу на розроблення проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за вищевказаною адресою.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Татьяна  (21.12.21 12:33): А почему статья по поводу только дома Шевченко, 39. Акция проходила и возле дома Шевченко, 18 и Шевченко, 16!!! Відповісти | З цитатою
Йцукен  (21.12.21 08:32): Аххах, это мы не умеем, это не можем)) зачем вы надо вообще) Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті