Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 09 мая 2024
01:42

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепр с зимовки вернулась стая белых лебедей

В Днепр с зимовки вернулась стая белых лебедей

Вчера в акватории пляжа возле парка Приднепровска появилась большая стая лебедей-шипунов, которые уже вернулись в наш город из теплых краев.

Перелетные птицы раньше и точнее других чувствуют приближение весны. Возвращение с зимовки таких птиц – верный знак того, что весна – не за горами.

И первой весть об этом в наш город принесла большая стая лебедей, которая приводнилась в днепровском заливе возле Приднепровского парка.

Вот что об этом рассказали в Департаменте парков и рекреации Днепровского горсовета:

«Вчора у акваторії пляжу Придніпровського парку була помічена велика зграя лебедів-шипунів, які повернулися після зимівлі.

Лебіді зазвичай зимують на півдні та на заході нашої країни, на дніпровських водосховищах, та іноді трапляються на незамерзаючих водоймах. Проте в цьому парку це рідкісне явище.

Для сезонних перельотів до місць зимівлі лебеді збираються у великі зграї, що дає птахам більшу безпеку від хижаків. Значні розміри і масивне тіло не заважають лебедям добре літати, і під час міграцій вони летять струнким клином на великій висоті.

Повернувшись в місця гніздування, лебеді водночас втрачають всі махові пера і протягом 5-6 тижнів не можуть літати, присвячуючи весь цей час турботам про нащадків. Дуже багато часу птахи також присвячують догляду за своїм оперенням, старанно очищаючи його і змазуючи жирним секретом куприкової залози.

Раціон лебедів складається з водяних рослин з додаванням дрібної рибки, жаб і різних комах. На суші птахи часто навідуються на луки і пасовища, щоб поласувати злаковими і кормовими рослинами. Наразі, вони не потребують підгодовування. Всі водоплавні — сильні, самостійні птахи, які самі про себе можуть подбати навіть у великий мороз.

Лебеді-шипуни відрізняються лагідною вдачею і миролюбно ставляться до своїх родичів та інших птахів. Ці величні красені здавна є символом любові і вірності, а також персонажами багатьох казок та легенд.

Лебеді — чудової краси птахи і милуватися ними можна нескінченно. Тож завітайте до парку, і побачте цих величних птахів!».

Хочется верить, что никто не обидит этих величественных птиц. Если же вернутся снега и холода, их полезно будет подкормить. Но не хлебом, а теми видами круп и зерна, которые подходят этим птицам для нормального питания.

Фото – департамент парков и рекреации.




Gorod.dp.ua на Facebook.


Сэмэн  (09.02.22 20:46): Хоть птицы еще возвращаются.А граждане улетают с концами. Ответить | С цитатой
Ирина  (09.02.22 15:48): Наконец, приятная новость."Кормить не хлебом, а теми видами круп и зерна, которые подходят этим птицам для нормального питания". Странно, что Департамент парков и рекреации не озаботился уточнить, чем же все-таки кормить или не в курсе? Ответить | С цитатой
Лекарь  (09.02.22 14:09): Хоть одна из немногих приятных новостей!
Добра птицам и людям!
Ответить | С цитатой
Вера  (09.02.22 12:39): Что то они рановато решили прилететь с тёплого края) Ответить | С цитатой
Ехидный  (09.02.22 10:49): Приднепровск. Далековато от двух собак на Красном Камне)) Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте