Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 06 октября 2024
22:26

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Скарби Дніпра

Щелепи мамонта, голова тура та безліч інших унікальних експонатів представлені на виставці “Скарби Дніпра”, що відкрилася сьогодні в Дніпропетровському акваріумі. Все це знахідки членів клубу підводного плавання “Дайвзона”. Останні кілька років любителі дайвінгу не лише пірнають, а й збирають з дна водоймищ свідоцтва життя минулих віків. Незвичайну експозицію підводники присвятили Всесвітньому дню води.

Кістки носорога шерстистого та зуби мамонта - тварин, які жили 11 тисяч років тому, – унікальні знахідки, такими може похвалитися далеко не кожен історичний музей. У членів клубу “Дайвзона” їх безліч, навіть не всі вдалося представити на цій виставці. Пірнають і дістають з дна водоймищ любителі підводного плавання все, що завгодно. Та головне, серед купи сміття, знайти справжню археологічну цінність.

Пірнають любителі дайвінгу де завгодно. А археологічні знахідки найчастіше виловлюють в Дніпрі та Самарі. Саме тут підводники знайшли безліч речей часів Великої Вітчизняної війни.

Знаходили підводники німі свідоцтва козацтва, російсько-турецької війни: кулі, ґудзики від обмундирування солдат. В колекції навіть пивна склянка першого пивоварного заводу Катеринослава. Проте перша знахідка, звичайно для членів клубу, була особливою.

Отже, членам клубу “Дайвзона” є чим пишатися. Хоча, вони скромно відмічають: грандіозних знахідок поки не було. І в той же час говорять, що експонати не порахувати десятками. Планують любителі дайвінгу створити власний музей, аби всі бажаючі могли подивитися, чим багаті наші річки.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Днепра на 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте