Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 16 червня 2024
11:59

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як знищують нерозірвані снаряди російської армії на Криворіжжі

Як знищують нерозірвані снаряди російської армії на Криворіжжі

З початку повномасштабної війни в Україні сапери Криворізького району Дніпропетровщини знешкодили 1600 касетних снарядів, які не розірвалися.

Про це Суспільному повідомив начальник групи піротехнічних робіт управління ДСНС в області Володимир Адамов.

«Небезпека цих боєприпасів полягає в тому, що десь 10-15% з них не розриваються з одного пострілу. А їх в одному пострілі – більш ніж 600 одиниць. Кожне поле, куди вони упали, – як мінне поле. Ці касети лежать та чекають, поки до них хтось підійде, підніме і почне їх ворушити. І вони вибухають», – сказав він.
За його словами, снаряди на Криворіжжя прилітають з боку Херсонщини. Близько двох місяців тому на одному з таких боєприпасів підірвалась машина. Всередині було двоє цивільних, обоє загинули.

Журналісти Суспільного побачили, як сапери розміновують поле у Зеленодольській громаді.

Фахівці працюють у групах. Одні шукають залишки снарядів, інші — ліквідовують, розповів один з військових саперів.

«Є безпечні боєприпаси, які можна транспортувати, і є небезпечні, які підриваються на місці. Безпечні ми транспортуємо у місця знищення боєприпасів. А ті, які більш небезпечні, – знищуються на місці», – сказав він.
За даними голови районної військової адміністрації Євгена Ситниченка, за останній тиждень у Криворізькому районі працівники ДСНС знищили понад 400 одиниць сучасних боєприпасів та перевірили понад 16 гектарів території. Найбільше постраждала від обстрілів касетними боєприпасами Зеленодольська громада.

Рятувальники просять людей не чіпати невідомі предмети на вулиці та не підходити до них близько. При виявленні таких слід телефонувати на лінії 101 та 102.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті