Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 06 октября 2024
03:22

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Нарада з питань кредитування сільгосптоваровиробників

Губернатор Дніпропетровщини Юрій Єхануров провів сьогодні нараду з питань кредитування сільгосптоваровиробників.
Нині на полях області необхідно засіяти майже півтора мільйона гектарів під ярові. Аграрний сектор працює, але йому потрібна допомога. Для того, щоб виконати весь комплекс посівної, аграріям необхідно 690 млн. грн..З них близько двох третин – власні гроші агропромисловців, і це, за словами голови облдержадміністрації, гарний показник, але без кредитів селяни ніяк не обійдуться.

Системою кредитування аграрники користуються вже не перший рік, банки йдуть на допомогу селу, але сьогодні банкіри Дніпропетровщини кажуть, що у відносинах з агропромисловими підприємствами є проблеми. Начальник управління Нацбанку України в Дніпропетровській області Віктор Циганок вважає, що найголовніша з них – недовіра до аграрників. За статистикою, у 2004 році кожну 5-у гривню, надану банками, повернуто невчасно. Крім того, банківські структури не влаштовує, коли під заставу кредиту аграрники пропонують майбутній врожай, бо це великий ризик. Але, попри все, Віктор Циганок впевнений, що керівники 16 банків, яких було запрошено на зустріч в облдержадміністрацію, знайдуть резерви і допоможуть регіону.

Вже на сьогодні сільгоспгосподарства отримали 186 млн. грн. кредитів, але, як сказав начальник головного управління сільського господарства і продовольства облдержадміністрації Олександр Любович, цього не достатньо. Пальне, мінеральні добрива та й запчастини теж подорожчали, тому без кредитів агропромисловий комплекс не зможе забезпечити Дніпропетровську область гарним врожаєм.
Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте