Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
00:58

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Как в Днепровском Доме искусств помогают детям-переселенцам

Как в Днепровском Доме искусств помогают детям-переселенцам

Наш город принял тысячи вынужденных переселенцев с детьми, и такие люди, лишившиеся родного крова, продолжают к нам прибывать…

Особое внимание в городе проявляют к детям, чтобы они быстрее могли забыть пережитые страхи войны. Один из центров такой работы – Днепровский Дом искусств по ул. Философской, 23.

Здесь регулярно для детей-переселенцев проводят праздники, тематические занятия, мастер-классы. Подробней об этом рассказала арт-директор Дома искусств Валентина Слобода:

«До Дніпра продовжують прибувати родини з дітьми, які через воєнні дії змушені були покинути свої домівки у різних містах України.

Щоб діти скоріше змогли забути пережиті страхи, у нашому Будинку мистецтв їх оточують увагою та емоційною підтримкою. З цією метою у рамках «Родинного клубу», заснованого Центром допомоги жінкам і дітям переселенців (координатор Анна Браткова), ми організували проведення різних майстер-класів.

Щоб маленькі мешканці могли повернутись у своє безтурботне дитинство, ми залучили до їх адаптаційного періоду майстрів народного мистецтва та художників, бо сам процес створення якихось образів приносить задоволення дітям, навчає їх більш довільно виражати свої переживання. Як підкреслював великий український педагог Василь Сухомлинський: «Духовне життя дитини повноцінне лише тоді, коли вона живе у світі гри, казки, фантазії, творчості».

Ми намагаємось створити для адаптації дітей комфортні умови, наскільки це можливо. Майстер-класи – це одна із форм арт-терапії, коли діти висловлюють свої емоції за допомогою малювання, ліплення, плетіння тощо. Тож художники Олена Анісімова та Валентин Назаренко запропонували дітям малювати домашніх улюбленців: котиків, собачок, папуг та відтворити свої мрії про космос. Бо домашні тваринки – це завжди любов та асоціація з затишком, з домівкою, необхідність про когось турбуватися, що дітям вкрай необхідно, а космос завжди манить своєю таїною та непізнаністю.

У запропонованих майстер-класах взяли участь понад сорок охочих. Участь у майстер-класах принесла дітям радість знайомства з новими друзями, дала можливість поспілкуватися з однолітками, спостерігати результати своїх дій і порівнювати свій результат з творчими роботами інших.

Дякуємо щиро нашим художникам ОЛЕНІ АНІСІМОВІЙ та ВАЛЕНТИНОВІ НАЗАРЕНКУ за благодійну допомогу в проведенні майстер-класів, що, безумовно, дозволило знизити рівень тривожності у дітей з родин переселенців, гармонізувати їх психічний стан та залучити їх до творчості».

Такая работа продолжается в Доме искусств ежедневно.

Фото со страницы Валентины Слободы.



Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет дворцу культуры «Шинник»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте