Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
01:59

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Чемпіон України «Прометей» з Дніпропетровщини у наступному сезоні гратиме в Єврокубку з баскетболу. Раніше ФБУ була проти

Чемпіон України «Прометей» з Дніпропетровщини  у наступному сезоні гратиме в Єврокубку з баскетболу. Раніше ФБУ була проти
FIBA Basketball/EuropeCup

Заявку на участь у іншій міжнародній лізі подала друга команда України.

Український чоловічий баскетбольний клуб "Прометей" зі Слобожанського визначився, в якому міжнародному клубному турнірі братиме участь у наступному сезоні 2022/23. Чемпіони України претендували на Лігу чемпіонів, а також Єврокубок, де організатори вже підтвердили їхнє право на участь.

Президент клубу Володимир Дубінський на своїй сторінці у Facebook підтвердив, що "Прометей" гратиме саме в Єврокубку. Як повідомив керівник команди, це, зокрема, було "вирішальним чинником" для підписання нового легіонера – колишнього гравця НБА, пуерториканця Джіана Клавелла.

Раніше Федерація баскетболу України засудила можливу участь "Прометея" в Єврокубку. У відкритому листі до команди президент федерації Михайло Бродський заявив, що подібна ситуація "викликає хвилювання", адже клуб не погодив цей крок із ФБУ.

Керівництво федерації непокоїть те, що календар Кубка Європи може конфліктувати з календарем Міжнародної федерації баскетболу (ФІБА), а отже й участю гравців "Прометея" у матчах за збірну України, оскільки той проходить під егідою іншої організації – Європейської ліги баскетболу. В ФБУ повідомили, що на наступному засіданні Виконавчого комітету "буде надана оцінка діям" клубу.

Натомість заявку на участь у Лізі чемпіонів подав інший український клуб – київський "Будівельник", який у минулому сезоні чемпіонату України, що був завершений достроково через повномасштабну війну, посів друге місце. Про таке рішення киян повідомив генеральний секретар ФБУ Володимир Драбиковський. За його словами, команда планує грати домашні матчі в Польщі чи Литві.

Решта українських клубів, як повідомляє Драбиковський, не подавала заявок на участь у міжнародних лігах.

Що відомо

У наступному сезоні ФБУ планує провести "загальнонаціональний" чемпіонат України з баскетболу: через війну формат буде кардинально змінено.

У сезоні 2022/23 "Прометей" виступатиме у спільній лізі Латвії та Естонії, проте керівництво команди заявляло, що вони готові брати участь і в чемпіонаті України.

"Прометей" у сезоні 2021/22 потрапив до топ-16 Ліги чемпіонів і перед зняттям з турніру через початок повномасштабного вторгнення Росії мав дві перемоги в трьох поєдинках.

У минулорічному Кубку Європи ФІБА брали участь дві українські команди: "Київ-Баскет" (завершили змагання в другому груповому раунді) та "Дніпро" (не подолали кваліфікацію).

Жодна українська команда не змагалася в Євролізі чи Єврокубку серед чоловіків.

Російські та білоруські команди в наступному сезоні не братимуть участь у баскетбольних єврокубках. Їх було усунуто через повномасштабну війну проти України.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті