Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
ср, 24 апреля 2024
23:21

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Днепровская рефери будет судить Кубок Эдинбурга

Днепровская рефери будет судить Кубок Эдинбурга

18-летняя футбольная арбитр Мария Зобенко из-за войны вынуждена была уехать из родного Днепра в Шотландию, где ей поступило почетное предложение – статья судьей одного из самых престижных турниров этой страны.

Кубок Эдинбурга – любительский, но очень массовый футбольный турнир Шотландии. Вот и в этом году несколько тысяч юных футболистов примут участие в этом турнире, который пройдет 5-7 августа в городке Пеффермил недалеко от Эдинбурга.

Ранее Мария Зобенко никогда не была так далеко от родного Днепра. Для нее стало приятной и почетной неожиданностью стать арбитром этого турнира.

Вот что со ссылкой на британскую прессу об этом сообщил https://www.facebook.com/orientirs известный днепровский журналист Сергей Чернявский:

«Марія Зобенко з Дніпра була змушена залишити свою родину та друзів та виїхати до Шотландії, коли в Україні почалася війна.

18-річна дівчина ніколи не була так далеко від дому до приїзду в Едінбург. Вона сказала:

«Я єдина дитина, і мені було дуже важко покинути все і всіх. Я приїхала до Шотландії одна, але я знала, що це країна, яка любить футбол, і я вже почуваюся тут як удома».

Марія сказала, що у дитинстві вона займалася традиційними жіночими видами спорту, але завжди мріяла працювати на міжнародному рівні футбольним суддею. Ій було важко знаходитися далеко від рідної країни, проте гра стала для неї милицею, на яку вона могла спертися.

"Часом мені може бути дуже самотньо, - сказала вона, - але я завжди знаю, що в мене є футбол, і зараз я люблю дивитися жіночий чемпіонат Європи з футболу".

Побачивши в Instagram рекламу Міжнародного юнацького футбольного турніру Edinburgh Cup, Марія зв'язалася з організаторами, щоб запропонувати свої послуги.

Скотт Гібсон, директор із заходів Edinburgh Cup, сказав:

«Для нас велика честь мати Марію в нашій команді. Вона сильна та смілива жінка з високим рівнем рішучості».

Він додав:

«Команди з усієї Шотландії, Англії та Ірландії візьмуть участь у заході, який створить відчуття єднання і продемонструє, наскільки відкрита Шотландія».

Марія сподівається, що Кубок Едінбургу відкриє нові можливості для футболу у Шотландії. 18-річна дівчина планує здобути тут свою професійну кваліфікацію судді, і вона також сподівається, що її родина скоро зможе приєднатися до неї!».



Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте