Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
19:22

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Легкоатлетка з Дніпра Ганна Рижикова здобула бронзу Євро-2022

Легкоатлетка з Дніпра Ганна Рижикова здобула бронзу Євро-2022

Україна здобула ще дві медалі на Мультиспортивному чемпіонаті Європи у легкій атлетиці. Їхніми авторками стали бігунки Вікторія Ткачук та дніпрянка Анна Рижикова, які виграли "срібло" та "бронзу" на дистанції 400 метрів з бар'єрами. Це другий подвійний подіум України в історії у бігових дисциплінах.

Рижикова та Ткачук були одними з головних претенденток на подіум перед стартом чемпіонату Європи з легкої атлетики. За результатами українки поступалися лише нідерландці Фемке Бол - бронзовій призерці Олімпіади-2020 та чемпіонату світу-2022, що минув у Юджині.

Свій статус претенденток на медалі українські бігунки підтвердили вже у півфіналі. Рижикова показала другий загальний час у кваліфікації, а Ткачук - четвертий, поступившись ще й фінці Війви Лехікойнен.

Саме між двома українками та Лехікойнен мала зосередитися боротьба за розподіл медалей у фіналі Євро-2022. Рижикова обрала для старту п'яту доріжку, а Ткачук - сьому.

У фіналі ж Ткачук випередила Рижикову, фінішувавши переможницею у боротьбі за "срібло". А ось Рижикова стала бронзовою призеркою.

Чемпіонкою 400-метрівки з бар'єрами стала Фемке Бол, яка пробігла з результатом 52.67 - новий рекорд чемпіонатів Європи.

Біг на 400 м/б. Жінки, фінал

  Фемке Бол (Нідерланди) - 52.67 секунд
  Вікторія Ткачук (Україна) - 54.30 сек
  Анна Рижикова (Україна) - 54.86 сек

Це друга та третя медалі України на Мультиспортивному Євро у легкій атлетиці. Автором першої нагороди став Андрій Проценко - "бронза" у чоловічих стрибках у висоту.

Що означають медалі Рижикової та Ткачук

Другий в історії подвійний подіум України у бігових дисциплінах. На Євро-2018 Наталія Кроль та Ольга Ляхова здобули "золото" та "бронзу" на дистанції 800 метрів.

Друга поспіль медаль Рижикової на 400 м/б на Євро. У 2018 році українка стала срібною призеркою, поступившись швейцарці Леї Шпрунгер. Загалом для Рижикової це четверта медаль на чемпіонатах Європи: у 2012-му вона виграла "срібло" на 400 метрів з бар'єрами, а у 2016-му - срібну нагороду у складі естафети 4х400 метрів.

Перша в кар'єрі медаль Вікторії Ткачук на рівні чемпіонатів світу та Європи.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
років готелю «Асторія»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті