Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
07:46

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі створили платформу з онлайн-підручниками для школярів myBook

У Дніпрі створили платформу з онлайн-підручниками для школярів myBook

Дніпровські школярі можуть «зібрати» власний онлайн-портфель із підручниками на платформі myBook. Її запустили, аби учні могли використовувати під час навчання електронні книжки замість паперових.

Про це розповіли під час брифінгу у Дніпропетровській обласній військовій адміністрації.

«Дніпро – перше місто в Україні, яке запровадило електронні книжки у школах. Учні зможуть користуватися ними на уроках. Не усі європейські країни мають такий досвід», – зазначив директор КП «Цифрова трансформація та автоматизація інформаційних процесів міста «єДніпро» Артем Трапезніков.

Він додав, що цифровізація підручників для зручності школярів та їхніх вчителів. Уся начальна література знаходитиметься в одному місці – у смартфоні, планшеті чи будь-якому іншому гаджеті.


Аби почати користуватися myBook, найперше потрібно зареєструватися. Далі створити онлайн-кабінет. Вказати прізвище та ім’я, логін, електронну адресу, номер школи і клас. Платформа автоматично рекомендуватиме потрібні книжки. У деяких підручниках завантажені навіть аудіо-записи. Тож книжки можна буде не лише переглядати, а й слухати.

«Корисною myBook буде і для дітей-переселенців. У багатьох немає доступу до паперових підручників. Адже вони залишили все у своїх рідних містах. А так вони зможуть спокійно опановувати навчальну програму онлайн», – наголосив Артем Трапезніков.

На сайті вже майже 1,5 тис електронних книжок, затверджених Міністерством освіти і науки України. Крім цього, кожен навчальний заклад сформує свою онлайн-бібліотеку. Звідти учні також зможуть завантажувати підручники у свій особистий кабінет на myBook. Згодом планують додати на платформі літературу для спортивних, музичних та художніх шкіл.


«Така платформа – просто знахідка. Вона полегшить навчальний процес. Учні матимуть доступ до всіх необхідних підручників. Наприкінці року буде менше втрачених книжок, пошкоджених палітурок, помальованих сторінок», – сказала бібліотекарка одного з дніпровських навчально-виховних комплексів Юлія Пронько.

Досвід Дніпра вже вирішив перейняти Житомир. Приєднатися запрошують й інші міста.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Андрій  (23.08.22 06:57): Цікаво, а в чому різниця з офіційним ресурсом МОН?
https://lib.imzo.gov.ua/yelektronn-vers-pdruchnikv/
Він уже років зо 5 існує!!! В чому тоді ноу-хау?
Відповісти | З цитатою
жужа  (22.08.22 23:40): Браво!Отличная задумка!Но допилить сайтик нужно. Решил посмотреть,что там есть. Многое не открывается, это дело времени, заполнят. Но!Попал на какое-то аудио задание А выключить-невозмгжно! Никакой кнопки нет Закрыл вкладку, закрыл браузер,выключил интернет, а оно всё говорит! Пока телефон не выключил, всё болтало,😀 Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті