Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 11 червня 2024
00:03

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Цього року в Україні скоротять 30% штату чиновників

Цього року в Україні скоротять 30% штату чиновників

Станом на сьогодні вже скорочено близько 8 тис. чиновників.

Цього року в Україні планується скоротити 30% всього штату чиновників - не лише в структурі міністерств, але і в структурі інспекцій, центральних органів виконавчої влади.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час прес-конференції сьогодні в Києві.

"Упродовж останнього часу, приблизно два місяці, ми працюємо над функціональним обстеженням вертикалі кожного міністерства... Це функціональне обстеження полягає в тому, що ми дивимося на функції держави, які виконує те чи інше міністерство як галузева структура, що виконує певні функції держави. Таких функцій є доволі багато, у різних міністерства вони коливаються від декількох десятків до декількох тисяч. Серед цих функцій є такі, що застаріли, і вже ніколи не будуть державою виконуватися в тому об'ємі чи напрямках, в яких виконувалися раніше", - пояснив Шмигаль.

За його словами, це пов'язано з різними причинами, зокрема з війною та цифровізацією послуг.

"На базі цих функціональних обстежень, які ми робимо також із залученням аудиторів, професійних команд, ми будемо приймати рішення про умови тих або інших функцій, передачу їх на нижчий рівень, в агентства або на місцевий рівень. Це дозволяє нам вже сьогодні говорити про можливість 30% скорочення загалом всього штату чиновників по державі. Не лише в структурі міністерств, але і в структурі інспекцій, центральних органів виконавчої влади тощо по багатьом напрямках", - розповів очільник уряду.

Він також повідомив, що станом на сьогодні таким чином цього року вже скорочено близько 8 тис. чиновників.

"Попереду у нас ще декілька десятків тисяч скорочень вакансій та чиновників", - додав він.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Павел  (20.09.22 15:26): Правильно, нужна ротация и сокращение, особенно мэров, их замов и заодно карманных депутатов и общественников. Відповісти | З цитатою
Валерий  (17.09.22 10:31): Почему на 30,а не на 70,где государство в смартфоне...? Відповісти | З цитатою
Re Monto Buvi  (16.09.22 14:58): А когда их начнут на фронт отправлять? Відповісти | З цитатою
Марина  (15.09.22 16:25): А что все так распереживались?
Чиновники это,как правило,жены,дочери,сыновья,матери депутатов и бизнесменов.Они их быстренько в другие структуры пристроят.Не удивлюсь,если как грибы какие то новые ведомства образуются, бюджетные,специально для сокращенных,с повышением окладов.
И да,нынешний голова,пришедши к власти,увеличил горсовет в 1,5 раза,не дожидаясь упразнения райсоветов,просто так.И оклады у них вырасли в разы.Вот только простому человеку со своей просьбой туда не попасть,все наглухо закрыто.А на электронные жалобы по-прежнему формальные отписки приходят.Что что,а писать там умеют!
Відповісти | З цитатою
Хм  (15.09.22 08:15): Число сотрудников в горсовете сейчас более 2000 человек!
При Куличенко было около 1000, насколько помню, этой инфы нет на сайте горсовета, ещё говорят об открытости..
Пс Внизу дичь пишут , в которую трудно поверить...
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
Пенсионер  (14.09.22 21:30): Сократят в этом году 31 декабря!!! Відповісти | З цитатою
сделали себя вместе  (14.09.22 17:28): При Януковиче было порядка 450 тыс. чиновников.
При Порошенко число чиновников сократилось до 280 тыс
Когда на выборы шли Зе! и команда, то рассказывали, что при Порошенко число чиновников увеличилось (что было откровенным враньем), но они, - Зе! и команда, - сократят число чиновников в два раза.
И вот за три года число чиновников ВЫРОСЛО с 280 тыс до почти 350 тыс человек. Т.е., обещание сократить число чиновников в два раза также оказалось враньем! И если вдруг даже не соврут сейчас и действительно сократят на 30% (а вы в это верите после всего вранья?), то в лучшем случае выйдут на те показатели, которые были достигнуты при Порошенко.
Т.е. лучшее, на что мы можем рассчитывать в результате всего, что они натворили, - это возврат к показателям, которые достигли с 2014 до 2019 года. А по экономике мы ещё на начало года (т.е. то февраля) откатились на уровень 2000-х годов.
Получите и распишитесь все, считавшие себя умными в 2019-м году
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті