Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
05:15

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Віртуальна виставка кам`яних баб і візуалізація даних Землі. Дніпряни долучилися до всесвітнього хакатону від NASA

Віртуальна виставка кам`яних баб і візуалізація даних Землі. Дніпряни долучилися до всесвітнього хакатону від NASA

У Дніпрі відбувся етап космічного хакатону NASA Space Apps Challenge Dnipro. Під час заходу учасники з усього світу виконують завдання від NASA. Дніпро до хакатону приєднується вже шостий рік поспіль, цього разу — онлайн.

Один з учасників хакатону, Кирило, розповів Суспільному: разом з командою працює над проєктом віртуальної виставки "Спейсбаба", яка має перезентувати колекцію кам`яних баб історичного музею.

"Це буде у вигляді 3Д виставки. Це пов'язано з тим, що в Україні війна, а людям потрібно якось культурно розвиватися. Відвідати музей поки неможливо, оскільки експонати нині в надійних сховищах", — каже хлопець.

На міжнародному хакатоні NASA Space Apps Challenge команди з шести учасників виконують завдання від космічної агенції. Вони заповнюють заявку та створюють демо-презентацію свого проєкту, на це в них 48 годин.

"Проєкт у нас — візуалізація даних Землі. Ми працюємо над концептом того, які саме дані і як ми хочемо розповісти про це користувачам", — розповів учасник хакатону, Денис.

До всесвітнього хакатону Дніпро приєднується вже шостий рік поспіль, більшість команд працюють онлайн. Долучилися понад 170 учасників з усієї країни.

Організатор заходу в Дніпрі — громадська організація “Асоціація Ноосфера”. Координаторка організації Ольга Ясиницька каже: NASA надає всі дані, які мають бути використані в тій чи іншій задачі, що пропонуються учаникам.

"У них є задачі, які стоять перед ними, вони хочуть побачити свіжий погляд. Тому вони проводять цей хакатон, щоб побачити, як можна вирішити ці завдання інакше", — говорить вона.

Переможців оберуть представники NASA, вони матимуть змогу відвідати офіс компанії та побачити запуск ракети.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Здравый смысл  (04.10.22 10:16): На земле 1 миллиард голодающих, а эти занимаються вопросом колонизации Марса. Приоритетность очевидно верная... Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті