Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
12:57

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як скласти професійне резюме: п'ять основних правил

Як скласти професійне резюме: п'ять основних правил

Сьогодні дуже багато людей замислюються над тим, щоб змінити роботу чи знайти нову.

Перше, що вам потрібно зробити в цьому разі, — скласти грамотне резюме, яке ви й подаватимете на вакансії, що вас зацікавили. Саме на основі такого документу проходить первинний відбір, тому вам потрібно зацікавити менеджера з персоналу та показати йому те, що він хоче бачити. Отже, поговоримо про те, як правильно складати резюме, та що необхідно в ньому вказувати.

Спочатку розберемося з тим, чи потрібен вам паперовий документ. Він знадобиться в тому разі, якщо ви йдете до конкретної компанії, знаючи, що вона наймає співробітників. Тоді він буде необхідний, щоб менеджер чи кадровик не шукав ваше резюме в інтернеті. В інших випадках можна обійтися цифровим документом. 

Якщо вас цікавить робота в Дніпрі, то ви можете знайти чимало вакансій за цим посиланням. Там є безліч пропозицій щодо працевлаштування також в інших містах України. На цьому сайті представлені тисячі вакансій від найкращих роботодавців країни.

Ключові нюанси складання резюме

Розглянемо, що потрібно писати в цьому документі та як саме:

  1. Обов'язково вкажіть посаду, на яку розраховуєте. Не треба писати розмито (наприклад, «згоден на будь-яку вакансію»). Також не варто вказувати в резюме кілька різних посад, особливо в тому разі, якщо вони не пов'язані одна з одною. Навряд чи ви добре розбираєтеся відразу в декількох напрямах. Якщо вам підходять кілька посад, то складіть різні резюме, наголосивши саме на потрібних навичках та досвіду.

  2. Вказуйте заробітну плату, на яку ви претендуєте. Це дозволить HR відразу ж визначитися з тим, підходите ви чи ні. Не пишіть якихось складних цифр (наприклад, 20 450 гривень). Достатньо вказати просто 20 000 грн.

  3. Будьте лаконічні. Не треба описувати своє дитинство, навчання, попередні місця роботи та ін. Вказуйте саме ту інформацію, яка необхідна для отримання наявної вакансії. Намагайтеся, щоб документ не займав більше однієї сторінки. Також не варто робити вставки на кшталт «про свій досвід розповім під час зустрічі». Вони не працюють.

  4. Намагайтеся не давати посилання на свої соціальні мережі, особливо в тому разі, якщо там є особиста інформація. Вказуйте їх лише тоді, якщо це вимагає роботодавець. Здебільшого облікові записи в соцмережах варто обмежити, закривши непотрібні пости від сторонніх. Кадровики люблять шукати інформацію в них, щоб краще дізнатися про кандидата. Якщо у вашому профілі присутні особисті фотографії, тексти та інше, це може негативно вплинути на їхнє рішення.
  5. Будьте максимально чесними. Якщо немає певного досвіду, то не вказуйте його. Роботодавець все одно зрозуміє, що ви чогось не вмієте робити, і ставлення до вас буде зовсім іншим.

Також ми рекомендуємо перевірити створене резюме на наявність орфографічних та пунктуаційних помилок. Вони псують думку про вас як про спеціаліста. Чимало кадровиків просто не звернуть увагу на документ, у якому трапляються численні помилки. Тому перечитайте його перед надсиланням, а також дайте ознайомитися з ним іншій людині. Загалом рекомендується скласти шаблон резюме, а потім коригувати з урахуванням особливостей конкретної вакансії, змінюючи потрібну інформацію та вказуючи відповідний досвід, знання, навички.

Що робити далі? Після того як документ буде складено, йдіть на тематичні портали та переглядайте наявні вакансії. Варто зазначити, що сьогодні більшість роботодавців викладають пропозиції на спеціальних сайтах. Наприклад, на порталі для пошуку роботи jobs.ua.


Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
54
довгожителя проживає на Дніпропетровщині. 47 жінок та 7 чоловіків, які відзначили своє 100-річчя.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті