Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
17:26

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Каким был наш край 250 лет назад

Каким был наш край 250 лет назад

На редких картинах наш регион показан таким, каким был четверть тысячелетия назад.

Этим открытием поделился Днепропетровский исторический музей:

«У ті часи, коли не було фотоапаратів, саме завдяки художникам ми можемо дізнатися про наш край у далекі часи. Про одного з них і піде мова…

У 1781 р. наші краї відвідав художник, мемуарист та інженер-архітектор Жан Анрі Мюнц (Jean Henri Müntz, 1727-1798 рр.).

У 1780-1785 рр. він працював на землях України. Зокрема в Корсуні заклав палац та парк на замовлення племінника короля С. Понятовського. У 1781 р. Мюнц здійснив свою першу подорож по Україні. Він виїхав з Варшави до Могільова, далі рушив до Молдавії. Звідти, через Балту та Умань, його шлях проліг до Кременчука, звідки Дніпром він спустився до Херсона. З Херсона Мюнц виїхав у зворотному напрямку на Канів. Подорож тривала з 15 липня по 9 жовтня 1781 р. та відобразилась у 63-х малюнках. Відносно придніпровського регіону, який відвідав Мюнц, відомо 18 зображень, що включають 11 малюнків та 7 акварелей, зроблених за деякими малюнками.

У 1794 році був виданий розкішний альбом Voyages pictoresques de la Pologne par Miintz 1781-1783. У ньому було зібрано 138 малюнків. В окрему групу виділилось 12 малюнків, що зображують одяг українських селян.

В матеріалі використана стаття В. Філаса "Візуальне освоєння" Дніпра та Дніпровських порогів у художніх практиках кінця XVIII – першої половини ХІХ ст." та книга Jana Henryka "Müntza podroże malownicze po Polsce i Ukraine: 1781—1783".

На картинах можна побачити: річку Дніпро (район Монастирського острова) та пороги Кодак і Ненаситець».




Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет дворцу культуры «Шинник»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте