Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
06:23

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На південній околиці Дніпра розмістили артилерійську батарею

|«« «« »» »»|

Ціла батарея старовинних знарядь запорізького козацтва стала окрасою яхт-клубу СІЧ на житловому масиві Перемога-6.

Незважаючи на війну улюблене багатьма городянами місце відпочинку продовжує розвиватися та прикрашатися.

Днями тут з'явилося ціле військове містечко доби запорізького козацтва «Козацький стан». Його родзинкою стали копії знарядь славетних козаків.

Фотографії цієї краси представив відомий дніпровський журналіст Олександр Пасічник, за що йому особлива подяка.

А ще у яхт-клубі продовжують висадку нових дерев.

На додаток до раніше посаджених сотень дерев (що розповідав Міський сайт) тут висадять сотню платанів. 25 із них – вже прикрасили клуб, про що в Січі повідомляють:

«Нові реліктові дерева у Дніпрі.

Дніпровський Яхт-клуб «Січ», президент клубу Вячеслав Дідик та його родина продовжують свою благодійну справу по створенню природної та культурноі родзинки нашої країни.

Нещодавно саме сюди завезли реліктові семиметрові Платани із Запорізького питомника. 25 із 100 запланових дерев вже висадили на прилеглій теріторіі Яхт- клубу на радість дніпрянам та гостей обласного центру Дніпропетровщини. Нагадаємо, що Платан (Platanus) — тце невеликий рід дерев, який походить з Північноі Америки, єдиний сучасний рід родини платанових (Platanaceae). На Кавказі відомий як чинар, а в Північній Америці як сикамор.

Це великі листопадні дерева, які в дикому вигляді зазвичай ростуть у прирічкових та інших вологих районах, хоча відносно стійкі до посух, якщо вирощуються у віддаленні від струмків та річок. Стовбур дерева має циліндричну форму і може сягати 50 м у висоту і 18 метрів в окружності. Живуть платани іноді навіть більш ніж дві тисячі років. У Дніпровському Яхт-клубі «Січ» вже зростають більше 50 платанів, і відтепер поступово іх стане вже більше 150-ти».

Фото – Олександр Пасічник та яхт-клуб Січ.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


Анатоль Єбобошко  (24.11.22 04:26): Цікаво комусь дійсно подобається увесь отой несмак та циганщина? Здається статті про це неподобство повністью проплачені отим дідиком. Якщо по справедливісті то тільки за засипання річки різним сміттям та непотрібом власників клубу за свій кошт акваторію Дніпра у межах міста потрібно змусити чистити. Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті