Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
07:55

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Батько із сином із Дніпропетровщини мало не потонули, намагаючись незаконно перетнути кордон

Батько із сином із Дніпропетровщини мало не потонули, намагаючись незаконно перетнути кордон

За екстремальний перетин кордону, який мало не коштував їм життя, батько із сином із Дніпропетровщини заплатили 4 тисячі доларів США. Чоловіків урятували прикордонники.

22 листопада на Закарпатті прикордонники спільно зі своїми румунськими колегами витягли з річки Тиса двох чоловіків, які намагалися незаконно перетнути кордон. Про це повідомили у Держприкордонслужбі України.

Під час патрулювання українські прикордонники отримали інформацію від румунських колег про те, що вони бачать у воді невідомого. Його несло течією вздовж кордону.

Висунувшись до зазначеного місця, військовослужбовці побачили в річці чоловіка, який відчайдушно боровся зі стрімкою течією, що тягла його на дно. Прикордонники негайно кинулися на порятунок та дістали чоловіка з води.

Врятований ледве міг розмовляти, але повідомив, що він не один. Разом із ним перебував його 23-річний син. Його врятували вже румунські прикордонники.

Чоловіку викликали карету швидкої допомоги. Лікарі діагностували у нього переохолодження.

Згодом 58-річний порушник розповів прикордонникам, що вони разом із сином прийняли пропозицію ділків, які за 4 тисячі доларів США пообіцяли їм безперешкодний перетин кордону. Проте не попередили про небезпеку, яка чекає на них під час подолання річки, запевнивши, що вона мілка.

Наразі оперативники загону встановлюють коло осіб, причетних до організації незаконного перетину кордону військовозобов'язаних чоловіків.

З початку повномасштабного російського вторгнення на ділянці Мукачівського прикордонного загону зафіксовано 10 підтверджених випадків загибелі чоловіків призовного віку під час перепливання Тиси.

Застерігаємо всіх, хто бажає незаконно перетнути кордон, не наражати себе на небезпеку. У високогірних районах Закарпаття вже випав сніг, спостерігаються морози та погана видимість. Течії гірських річок стрімкі та повноводні.

А ось організатори незаконних переправлень через кордон зазвичай не турбуються про долю і збереження життя своїх клієнтів, наражаючи їх на небезпеку заради грошових винагород.






Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
154,5
млн грн містянам на відновлення житла, яке постраждало від ракетних обстрілів, виплатив Дніпро у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті