Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 25 апреля 2024
04:15

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В историческом музее Днепра рассказали о тайнах древнего центра гончарства

|«« «« »» »»|

В Днепропетровском национальном историческом музее имени Яворницкого прошла увлекательная лекция об итогах раскопок в балке Канцерка.

Городской сайт подробно писал о древнем центре гончарства, который несколько тысяч лет назад существовал недалеко от современного города Днепр, в балке Канцерка Солонянского района.

В прошлом году специалистами исторического здесь проводились археологические раскопки. Их итогам была посвящена увлекательная лекция в историческом музее. Ее посетила Ирина Галай, рассказав об увиденном и услышанном:

«Ганна Юрченко - археологиня ДНІМу.

Про експедиції у загадкову балку Канцерка може розповідати безкінечно. Перед слухачами оживають давні часи Придніпров'я: алани-гончари, вихідці з Кавказу, сезонні виробники-торговці якісним посудом для зберігання й транспортування рідини. Глина - мабуть головне, що їх привело сюди, - поруч, вода - в потічку.

А от печі для обжигу... Яка в них конструкція? Чим відрізнялись вони від тих, що відомі здавна українцям? Де вони жили? Хто, крім домашніх собак, був з ними поруч? Взаємопроникнення культур, фронтири...

Ганна, як людина-оркестр, - керівниця наукової експедиції, продовжувачка справи колег, викладачка практики студентів-археологів, комунікаторка із краєзнавцями і місцевою громадою, науковцями суміжних наук, які володіють новітніми технологіями і пристроями, корисними для дослідження, екскурсоводка і маркетологиня, яка може задорого продати детективну історію...

Цікава просвітницька подія! Бажаємо продовження літньо-осінньої експедиції 2021-2022рр., достойного фінансування й зацікавлення наукових, владних і суспільних інституцій у розкритті тайни балки, яка випадково не опинилась під водами численних ГЕС...».

Фото – Ирина Галай и Днепропетровский исторический музей.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
110
лет отелю «Астория»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте