Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
02:22

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі очікується унікальний зорепад

У Дніпрі очікується унікальний зорепад

У ніч із 14 на 15 грудня у небі над нашим містом падатиме до 150 зірок на годину!

Таке унікальне явище буде викликане проходом відносної близькості до Землі метеорного потоку Гемініди. Зорепад буде спостерігати зручно ще й тому, що через війну нічне підсвічування неба від міських об'єктів зведено до нуля. Про це космічне явище розповіли у Дніпровському Планетарії Нооосфери:

«Спостерігаємо грудневий зорепад.

У ніч з 14 на 15 грудня можна спостерігати пік метеорного потоку Гемініди.

Очікується до 150 падаючих «зірок» на годину!

Гемініди вважаються одними з найбільш дивовижних метеорних потоків. Радіант цього метеорного потоку розташовується у сузір’ї Близнюків. До речі, саме завдяки цьому сузір’ю цей зорепад має відповідну назву.

Аби побачити це неймовірне видовище, вам не знадобиться спеціальне обладнання або велика кількість навичок. Все, що потрібно, це безхмарне небо та чималий запас терпіння, оскільки велика освітленість місяця (78%) може завадити спостереженням.

Починати спостереження можна вже з 22:00. Дивитися потрібно на сузір’я Близнюків, яке впродовж ночі буде рухатись з заходу на схід».

Gorod.dp.ua на Facebook.


Цензор  (13.12.22 09:33): Боюсь, що з заходу на схід ні Близнюки, ні будь яке інше сузір'я рухатись ніяк не зможе...Тіьки зі сходу на захід! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Дніпра на 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті