Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 21 червня 2025
22:06

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Сушені овочі та тушонка: на Дніпропетровщині роблять «швидкий» борщ для військових

Сушені овочі та тушонка: на Дніпропетровщині роблять «швидкий» борщ для військових
Фото: Суспільне Дніпро

У селищі Курилівка, що на Дніпропетровщині, роблять обіди для військових. Закривають тушкованку, куліш, каші.

Два тижні тому, розповідають Суспільному волонтери, відкрили новий цех, де висушують овочі. З них можна приготувати декілька видів супів.

За словами директорки Курилівського ліцею Світлани Головатої, цех відкрили разом з одним з підприємств.

"Як результат маємо чудовий козацький борщ, до складу — сушені овочі, потрібно додати нашу смачну козацьку тушкованку й картоплю, плюс томатна паста", – розповіла Світлана.

А от як приготувати борщ у польових умовах, — рецептом поділилася кухарка Світлана.

"Нічого складного: просто відварюють картопельку, додають склад наш, додається тушкованка, квасолька. Після того як зварилася картопелька — 15-20 хвилин і борщик готовий ", – каже жінка.

Однієї упаковки овочів вистачає на п'ять літрів борщу. А як до сушки додати горохову кашу з м’ясом і сухарики — то буде готовий суп.

Овочі кладуть у спеціальну електросушарку. Так само, каже директорка ліцею, можуть заготовляти й фрукти.

"Маємо цілющий чай з липи, яблучок, малини, смородини й м’яти", – каже Світлана Головата.

Цех з сушки овочів у ліцеї відкрили два тижні тому. До того працівники готували м’ясні та кашеві закрутки, які також передавали військовим.




Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
175
років Історичному музею

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті