Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 16 апреля 2024
07:59

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Павлограде откопали уникальную древность

В Павлограде откопали уникальную древность

Во время ремонта коллектора в этом городе был найден гигантский гвоздь, о предназначении которого специалистам пришлось долго думать…

Во время ремонта коллектора на перекрестке улиц Центральной и Мира был обнаружен странный гвоздь, удививший своими размерами. Его длина – 30 сантиметров, а диаметр шляпки – 17 см. Такой предмет в Павлограде был обнаружен впервые!

Историкам пришлось изучить немало информации. О том, что удалось выяснить, рассказала Татьяна Ведмидь:

«Сьогодні мова про ГІГАНТСЬКИЙ ЦВЯХ.

Хочу надати інформацію про знахідку працівниками КП "Затишне місто".

На розі вулиць Центральна(Карла Маркса,Олександрівська) та Миру (Інтернаціональна, Єврейська) під час проведення ремонту колектора було знайдено величезний залізний цвях! Розміром він - стержень до 30 см, капелюшок у вигляді гриба розміром десь 15-17 см.

Звертаючись до архівних матеріалів, саме на тому місці, де стою я на фото, на початку ХХ ст. була хлібопекарня двох господарів - Абрама Капштанера та Шлера Мордха (після революції 1917 р. вона була націоналізована більшовиками, господарі виїхали, на місці пекарні було відкрито хлібозавод, який працював до 60-х років ХХ ст.).

На той час у м.Павлоград було 7 пекарень у різних місцях міста. І в місті було 7 парових млинів. Населення міста збільшувалося завдяки притоку людей з різних міст, сіл і регіонів. Тому потреба у хлібі збільшувалася. Хлібопекарні випікали хліб різного гатунку для різних верств населення. І виникала необхідність збільшувати примішення пекарень.

Тому є версія, що такі великі цвяхи використовували під час будівництва тимчасово зроблених підмостків та лісів, а також вони використовувалися і для покрівлі дахів залізом. І щоб вода не потрапляла під цвях у отвір (для герметизації отвору), його робили великим. А виготовляли їх ковалі у кузнях (а їх у той час у місті було чотири) спеціально на замовлення господарів.

Це вперше у нашому місті знайдено такий цікавий предмет господарського призначення початку ХХ ст.».

Фото со страницы Татьяны Ведмидь.


Gorod.dp.ua на Facebook.


Болонская система  (28.12.22 12:48): Жаль, что такие фахивцi находятся на должностях. Умнее было бы ничего не рассказывать Ответить | С цитатой
Олег  (28.12.22 11:59): Может это элемент коновязи? Ответить | С цитатой
Странно это  (28.12.22 11:27): Это не гвоздь! Странно, что выложили уже целый рассказ, не изучив до конца предмет. С таким же подходом можно гвоздем назвать грибок в детской песочнице. Он еще больше по размерам Ответить | С цитатой
гость  (28.12.22 09:43): Бред сивой кобылы. Пока такой гвоздь забьешь в крышу и стропила развалятся. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
новых лифтов планируется установить в Днепре в 2024 году.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте