Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пн, 29 апреля 2024
15:43

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре прошел симпозиум Всеукраинской Ассоциации эндоскопистов

В Днепре прошел симпозиум Всеукраинской Ассоциации эндоскопистов

На нем специалисты делились передовыми методами и технологиями лечения в этой сфере.

Несмотря на войну, украинская медицина продолжает эффективно работать. Специалисты осваивают новые технологии лечения в разных сферах. В том числе – и в эндоскопии.

В Днепре состоялся 12-й симпозиум Всеукраинской Ассоциации эндоскопистов. Что на нем было важного и интересного, сообщила днепровская журналист Вера Касьянова:

«Сучасна діагностична та лікувальна ендоскопія» - стан цієї медичної галузі обговорювали у м. Дніпро під час XII симпозіуму «Всеукраїнської Асоціації ендоскопістів», що відбувся під головуванням Президента «Всеукраїнської Асоціації ендоскопістів», заслуженого лікаря України, доктора медичних наук, старшого наукового співробітника, завідувача відділенням ендоскопічної діагностики та малоінвазивної хірургії Київської міської клінічної лікарні швидкої медичної допомоги, головного наукового співробітника Українського науково - практичного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Володимира Івановича Нікішаєва.

Володимир Нікішаєв представив дніпровським колегам останні досягнення вітчизняної ендоскопії, зокрема, наголосив на ключових показниках ефективності колоноскопії та гарантіях її якості.

Спеціалісти підвели підсумки минулого року та обговорили, серед інших, такі актуальні зараз питання, як діагностична і лікувальна ендоскопія під час поранення органів шлунково - кишкового тракту та роль і місце ендоскопічних методів дослідження при політравмах і бойових травмах.

Старший науковий співробітник відділу мініінвазивних ендоскопічних досліджень та інструментальної діагностики державної установи «Інститут гастроентерології НАМН України» Олена Сімонова розповіла про значення підготовки товстої кишки при проведенні колоноскопії та навела клінічні приклади рідкісних станів й захворювання стравоходу в практиці лікаря - ендоскопіста.

Голова обласного осередку «Всеукраїнської Асоціації ендоскопістів» Сергій Олександрович Щудро та лікар – ендоскопіст Регіонального медичного центру родинного здоров’я Наталія Щудро пояснили присутнім особливості імпеданс рН-метрії стравоходу у дітей при захворюваннях шлунково-кишкового тракту. Пацієнтів завжди цікавить, чи можливо ендоскопічні дослідження робити із знеболенням. Цьому питанню теж була надана увага під час симпозіуму. Використання метилоксифлурану в інгаляціях як можлива альтернатива знеболення пацієнтів при колоноскопії – спеціалісти пояснили, як застосовувати такі інгаляції.

Разом з дніпровськими ендоскопістами працюють зараз і лікарі з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Лікар – ендоскопіст Юлія раз на тиждень приїздить до лікарні у прифронтовій зоні, де працювала раніше, і, разом з колегами, які залишилися там, надає допомогу пацієнтам. Говорить, що не може по іншому, бо знає, на неї там чекають, її допомоги потребують.

За багаторічну самовіддану працю та високі результати у діагностично - лікувальній роботі Володимир Нікішаєв нагородив дніпровського лікаря – ендоскопіста Сергія Сніжинського.

Володимир Іванович відмітив професійність та організовану роботу регіональних ендоскопістів, представників місцевого осередку «Всеукраїнської Асоціації ендоскопістів» на чолі з Сергієм Щудро. Лікарі вірять у те, що новий рік стане для нас роком миру, стабільності, оновлення, злагоди і єдності та виправдає всі наші добрі надії, прагнення і сподівання.

Адже надія на перемогу добра над злом допомагає жити і працювати далі».

Фото со страницы Веры Касьяновой.






Gorod.dp.ua на Facebook.


***  (05.01.23 12:34): Дякуємо нашим лікарям, що працюють попри все! Особливо у прифронтових територіях. Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі на Запорізькому шосе біля Епіцентру замість зеленої зони може з’явитися додаткова парковка (15)

•  «Купатись заборонено»: пляжного сезону у Дніпрі не буде (15)

•  У Дніпрі з'явився перший ідеальний двір (14)

•  До Дніпра вже їдуть трамваї з Німеччини (10)

•  У Дніпрі на Набережній Січеславській продовжують будувати дуже яскравий комплекс (10)

•  У Дніпрі затримали 19-річну жінку, яка вирішила продати свого дворічного сина за мільйон гривень (10)

•  У Дніпрі на проспекті Богдана Хмельницького біля ТРЦ Terra фура DAF на смерть переїхала жінку: відео моменту ДТП (9)

•  На Орелі браконьєр наловив червонокнижних карасів (8)

•  15 років за ґратами проведе зрадник, який наводив російські ракети на Придніпровську ТЕС і «полював» за системами ППО (7)

•  На вже збудований водогон Хортиця - Марганець хочуть витратити ще 2 мільярди гривень (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
69
сиріт з Дніпропетровщини отримали кошти на придбання власного житла у 2022 р.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте