Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
17:49

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре состоялась презентация новой книги

В Днепре состоялась презентация новой книги

В днепровском «Музее супротиву Голодомору» представили новую книгу писательницы с удивительной судьбой Веры Андреевны Аннусовой.

Автор книги в прошлом – учительница физики и математики. В Днепр жизнь привела ее из Луганщины. Всю жизнь она огромное внимание уделяла изучению истории Украины, в том числе – ее самых трагических страниц. Это и нашло отражение в ее книге «Украинское село первой половины 20 века через призму людской памяти».

На презентации книги побывала Ирина Семенчук, рассказав об этом:

«Скільки цікавого за останній рік я дізналась від неімовірної пані Віра Аннусова, яку доля привела до нашого міста з Луганщини.

В минулому вона - вчитель фізики та математики, але душою своєю закохана в рідну Україну. Тому ще у сурові 1980-ті вона почала збирати спомини мешканців Старобільського району про їх життя та життя їхніх батьків після приходу до влади червоних.

Люди пам'ятали і згадували, як нова влада вбивала існуючий десятиліттями сільський уклад, як славнозвісний НЕП не приніс ніякого покращення селянам. І, нарешті, перманентний голодомор, який досяг свого епогею у 1932-33 роках, про який шла мова на презентації першого тому споминів. Пані Віра розповідала як було важко збирати такі спомини, як небезпечно було зберігати їх. Бо тільки під час каденції Віктора Ющенко українці дізнались про голодомор з офіційних джерел.

Якщо у когось з'явилось бажання ознайомитись з цією книжкою, то будь ласка зайдіть на сторінку Комунальний заклад "Музей спротиву Голодомору" Дніпровської міської ради.

А я дякую всім працівникам музею (до речі, Віра Андріївна - науковець цього музею) за бажання та можливість видати цю книжку і ще так цікаво ії презентувати».

Фото Ирины Семенчук.





Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
16,9
млрд грн - бюджет Днепра на 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте