Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вт, 30 апреля 2024
23:33

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Детей Днепропетровщины учат, как обращаться с подозрительными предметами

Детей Днепропетровщины учат, как обращаться с подозрительными предметами

Полицейские проводят специальные уроки в «классах безопасности», на которых учат школьников правилам пожарной и личной безопасности.

Во время войны подозрительные и взрывоопасные предметы могут подстерегать на каждом шагу. Особенно важно донести до детей понимание того, как обращаться с такими находками.

Управление полиции в Днепропетровской области проводит специальные уроки безопасности в школах и лицеях Днепропетровщины.

Очередные такие уроки прошли в Днепре и Павлограде.

Об этом в областном управлении полиции рассказали:

«Поліцейські провели тематичний урок у "класі безпеки", створеному в одному з ліцеїв Дніпра.

Тут дітей навчатимуть правилам пожежної та особистої безпеки. Для кращого засвоєння матеріалу клас оснащений різноманітними наочними предметами. Спеціалізовану кімнату відкрили 18 січня на базі Слобожанського ліцею. Клас поділено на тематичні зони: протипожежний захист, протимінна діяльність, домедична допомога та підготовка, цивільний захист, дорожня безпека, психологічна допомога. Учора поліцейські ювенальної превенції та поліцейські офіцери громади разом з рятувальниками провели у новому класі перший тематичний урок. Вони розповіли дітям правила поведінки у темну пору доби, про мінну безпеку, порядок дій при звучанні сигналів повітряної тривоги, потенційну загрозу підозрілих предметів, що можуть виявитися вибухонебезпечними, про надання домедичної допомоги.

Правоохоронці нагадали учням правила дорожнього руху та наголосили, що дорогу треба переходити у встановлених для цього місцях.

А поліцейські Павлограда розповіли дітям, як діяти при виявленні вибухонебезпечного предмета.

Малеча дізналася, які бувають вибухонебезпечні предмети та як діяти при виявленні підозрілих предметів. Поліцейські звернули увагу дітей на те, що навіть звичайні речі можуть становити загрозу. Особливу увагу слід звернути на залишені без нагляду рюкзаки, сумки, згортки у місцях масового перебування людей, а також дитячі іграшки, предмети з прикріпленими мобільними телефонами, радіостанціями, акумуляторами, елементи військового призначення (патрони, боєприпаси) – торкатися та брати їх до рук дуже небезпечно. Необхідно негайно повідомити про знахідку дорослого та відійти на безпечну відстань. Разом з дітьми правоохоронці розібрали алгоритм дій при виявлені таких предметів.

Окрему увагу приділили діям під час сповіщення «Повітряна тривога», коли малеча разом з вихователями евакуюються у безпечне місце. Закликали не панікувати та діяти виключно за вказівками дорослих».

Фото – Днепропетровское областное управление полиции.







Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте