Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
13:18

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Сегодня в Днепре откроют грандиозную благотворительную выставку

Сегодня в Днепре откроют грандиозную благотворительную выставку

26 января в 18.00 в Школе современного изобразительного искусства и дизайна имени Сидура (площадь Троицкая, 5-а) состоится открытие выставки членов Мастерской гравюры и рисунка «Пороги».

На выставке «150 ліноритів на торбинки та футболки» будут представлены работы четырех днепровских авторов: Сергея Алиева-Ковыки, Ольги Миковой, Андрея Соколенко и Алины Набоки.

Эти художники – одни из многих, которых за 10 лет своего существования объединила мастерская гравюры и рисунка «Пороги».

О выставке, мастерской «Пороги» и авторах новой экспозиции рассказали ее организаторы:

«Майстерня гравюри та малюнку «Пороги» розпочала свою історію 2013 року на набережній міста Дніпра як «майстерня Над Дніпром» в будівлі колишнього «Радіозаводу». Перша її назва «печатня Пороги» була обрана на честь однойменного часопису, що виходив самвидавом у 1988-1992 роках. Головним редактором «Порогів» був Іван Сокульський, а головним художником часопису – Сергій Алієв-Ковика. Він і заснував майстерню «Пороги» разом з Андрієм Соколенком.

З 2016-го Майстерня гравюри та малюнку «Пороги» переїздить до «Музею українського живопису» та диверсифікує свою митецьку діяльність. Майстерня займається всіма видами друкованої графіки: гравюра на дереві, лінолеумі, офорт та літографія, проводить виставки та міжнародні графічні симпозіуми.

Гравюру на лінолеумі як самий демократичний вид гравюри почали використовувати для друку на торбинках та футболках. Перш за все, це мало на меті популяризацію ліногравюри як окремої та самобутньої галузі гравюри. Вироби на торбинках та футболках створювалися за мотивами робіт народної творчості та робіт відомих українських та світових художників. Майстри використовували також фрагменти текстів вітчизняних поетів та письменників. Роки співпраці з Музеєм українського живопису додали до тематики зображень на торбинках і мотиви японських гравюр, що були представлені підчас проведення відповідних виставок у Києві та Дніпрі.

З 2019-го року по теперішній час Майстерня гравюри та малюнку «Пороги» працює як складова Школи сучасного образотворчого мистецтва та дизайну ім. Вадима Сідура.
Виставка «150 ліноритів на торбинки та футболки» є своєрідним дзеркалом однієї із граней творчого життя майстерні «Пороги». В експозиції «150 ліноритів на торбинки та футболки» представлені роботи 4-х дніпровських авторів: Сергія Алієва-Ковики, Ольги Мікової, Андрія Соколенко та Аліни Набоки.

Сергій Алієв-Ковика
Основні галузі роботи: дизайн книг, станкова гравюра (дереворит, лінорит, офорт, літографія), живопис, скульптура (у камені, залізі, дереві), фотографія.
Освіта: Московський поліграфічний інститут.

Ольга Мікова
Основні галузі роботи: гравюра (лінолеум, офорт, літографія), дитяча ілюстрація, мозаїка.
Освіта: Московський поліграфічний інститут

Андрій Соколенко:
Основні галузі роботи: Живопис, друкована графіка.
Освіта: Харківська державна академія дизайну та мистецтв.

Аліна Набока:
Основні галузі роботи: живопис, графіка, гаряча емаль.
Освіта: Дніпровський державний театрально-художній коледж, навчалася техніці гарячої емалі у Студії гарячої емалі в Дніпрі та приватній студії в Києві (Україна)».

Выставка будет носить благотворительный характер. Средства от продажи представленных на ней произведений пойдут на помощь нашим защитникам. 

Об этом сообщил советник мэра Днепра по вопросам культуры Евгений Гендин:

«Відкриття виставки "150 ліноритів на торбинки та футболки від майстерні Пороги" – це чудова нагода завітати до Школи Сідура аби підтримати наших захисників! Ми збираємо гроші на позашляховик для бійців штурмової роти 241-шої окремої бригади територіальної оборони і ви можете нам у цьому допомогти! 

Як саме? Просто та приємно – придбати у нас будь-яку листівку з Майстерні «Пороги» з авторським принтом від Sergiy Aliev-Kovyka! 

Чудовий сувенір для близьких, рідних або для себе коханих усього за 50 грн! Усі вилучені кошти буде спрямовано на придбання автівки для наших воїнів, яка вкрай необхідна вже зараз! 

Приходьте на Відкриття виставки "150 ліноритів на торбинки та футболки від майстерні Пороги", обирайте авторську листівочку до смаку та допомагайте ЗСУ разом з нами!».

А известный днепровский художник Сергей Бурбело показал, как идет монтаж этой экспозиции.

Фото со страниц Сергея Бурбело  и Евгения Гендина. 








Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
13,5
млн грн финансовой помощи для полиции Горсовет выделил в 2023 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте