Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 28 марта 2024
16:50

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Проєкт парку Зелений гай у Дніпрі отримав престижну премію. Коли його втілять в життя

Проєкт парку Зелений гай у Дніпрі отримав престижну премію. Коли його втілять в життя

Переможцем конкурсу Національної спілки архітекторів України у номінації «Ландшафтна архітектура» став проект парку Зелений Гай (м. Дніпро).

Про це стало відомо з повідомлення у Facebook депутата міськради Дніпра Артема Хмельникова. Він зазначив, що цей проєкт буде втілено в життя після перемоги.

“У 2022 році міська влада Дніпра мала розпочати будівництво цього класного проєкту. Але росія з путіним мали свої злочинні плани. Проєкт дійсно супер. Дякую архітекторам. І після Перемоги ми його відтворимо! А зараз працюємо на Перемогу!”, - написав Артем Хмельников.

Авторами проєкту є архітектори: Ольга Клейтман, Ігор Разбейко, Юлія Міщенко.

«Премія Національної спілки архітекторів України 2022» оголосила переможців у лютому 2023 року. На огляд-конкурс було представлено 87 робіт з різних регіонів України, в тому числі 6 робіт з Дніпра. Крім проєкту парку “Зелений гай” гран-прі в номінації “Будівлі, комплекси та споруди” отримав пивний простір «MOVA».

Реконструкція парка Зелений гай

Питання реконструкції міських парків Дніпра постало ще у 2016 році.

Депутати міськради вирішили розпочати з 3 популярних серед городян, але покинутих на той момент парків, розташованих у 3 різних районах Дніпропетровська: ім. Володі Дубініна, ім. Писаржевського та Зелений Гай. У цих занедбаних парках збереглися залишки інфраструктури, яку там встановлювали ще за радянських часів. Для того, щоб упорядкувати ці зелені зони, їх мають передати на баланс міськраді та визначити їх межі.

Це важливо зробити ще й для того, щоб захистити зелені зони від варварської забудови, адже поки що немає чітко визначених меж, відкривається широке поле для зловживань. Як без документів визначити: новий будинок будують на території парку чи міської землі, яка до нього прилягає?

КП «Міська інфраструктура» у 2016 році отримала на баланс парк «Зелений Гай», парк ім. Володі Дубініна та парк Писаржевського. У покинутих раніше парках розпочалася реконструкція, провели благоустрій. Парк «Зелений Гай» з небезпечного для життя смітника перетворився на улюблене місце для дозвілля багатьох дніпрян.

25 жовтня 2018 року парк відкрили після реконструкції. На упорядкування його витратили 56,7 млн грн. У парку зміцнили схил та зробили три зони для відпочинку: ігрова, тиха та спортивна.

У 2019 році роботи у парку Зелений гай продовжились. Він став більш доступним. У ньому збільшилась кількість цікавих розваг.



Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте также:


Гость  (05.03.23 08:53): За те деньги которые там попилят арабы бы построили второй Дубай с гиперлупом. Ответить | С цитатой
садовник Рэберн  (04.03.23 22:23): рубрика "ненаучная фантастика" Ответить | С цитатой
.  (04.03.23 17:27): в парк люди ходят отдыхать, поэтому в парках стараются делать плавные скругления дорожек. У вас же резкие повороты, малые радиусы изгибов.

Сами дорожки делаются такими, чтобы с комфортом на них могло идти минимум 4-5 человек взявшись за руки (родитель с ребёнком в одну сторону, и родитель с ребёнком в другую). У вас же от силы два человека смогут разминуться боком.

При разветвлениях дорожек стараются делать более широкие площадки с тем, чтобы хотя бы в парке не было "заторов" на "перекрестках". У вас же - всё в один размер. Причем с возвышением уровня дорожек над землёй. Оступившийся человек получит серьёзную травму как минимум ноги. Если планируете оставить как есть, заложите в дизайне травмпункт
Ответить | С цитатой | Обсуждение: 1
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
150
новых лифтов планируется установить в Днепре в 2024 году.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте