Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 06 червня 2024
11:22

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як допомагає знищувати техніку рашистів український «Народний супутник»

Як допомагає знищувати техніку рашистів український «Народний супутник»

45 ворожих літаків, 27 вертольотів та десятки одиниць наземної техніки за останні 5 місяців знищено завдяки даними «народного супутника» ICEYE.

Міський сайт вже розповідав про цей проект відомого телеведучого та волонтера Сергія Притули та про те, що тисячі мешканців Дніпра взяли участь у зборі коштів на придбання супутника.

Сумніви скептиків у доцільності такого проекту швидко зникли. Супутник швидко почав доводити свою ефективність у виявленні ворожої техніки.

А зараз Головне управління розвідки Міноборони України підбило підсумки його роботи за 5 місяців, про що з посиланням на ГУР повідомляє 5-й телеканал:

«За допомогою даних супутника знищено 45 рашистських літаків та 12 "Панцирів".

Воєнна розвідка України почала використовувати "народний супутник" з 24 вересня 2022 року. Відтоді Сили безпеки і оборони держави щодоби отримують необхідні розвіддані з космосу.

За 5 місяців використання ICEYE співробітники ГУР МО України провели космічну радіолокаційну розвідку майже 1000 районів розташування підрозділів держави-агресора на тимчасово окупованих та інших територіях, що становили інтерес ЗСУ.

Упродовж цього часу ресурс космічного апарата дозволив виявити 360 наметів у місцях розташування російської окупаційної армії, а також 7321 об'єкт ворожої військової та спеціальної техніки, зокрема:

45 літаків;

27 гелікоптерів;

6 ОТРК "Іскандер";

36 ЗРК "С300";

12 ЗРК "Панцир С1";

11 радіолокаційних станцій;

10 понтонних переправ.

Завдяки можливостям ICEYE значна частина з цього переліку  знищена та відображена у щоденних зведеннях Генерального штабу ЗС України.

"Співробітники воєнної розвідки України вкотре висловлюють подяку всьому українському суспільству, яке долучилося до збору коштів на космічний апарат, кожному волонтеру, хто щоденно надає допомогу захисникам України та Благодійному Фонду Сергія Притули. Такі очі на орбіті дозволяють цілодобово та в будь-яку погоду виявляти і спалювати замасковану російську військову техніку, озброєння та особовий склад. Слава Україні!" – наголошують у ГУР».



Тема: АТО - ООС
Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті