Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пн, 20 травня 2024
05:33

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На Дніпропетровщині активно висаджують молоді ліси

На Дніпропетровщині активно висаджують молоді ліси

21 березня відзначається Міжнародний день лісів.

Напередодні цього свята у Східному лісовому офісі (так зараз називається колишнє обласне управління лісового та мисливського господарства) показали, як на Дніпропетровщині висаджують молоді ліси.

Незважаючи на війну, цей процес продовжується. Міський сайт вже розповідав про те, як під час війни зберігають та розвивають ліси області. А також ми повідомляли про те, що у нас готуються висадити понад 30 тисяч молодих саджанців хвойних рослин, які були евакуйовані із небезпечних зон у Запорізькій області.

І ось співробітники лісгоспів розпочали їхню висадку.

Про це розповіли у Східному лісовому офісі:

«Маленькі сосни із Запорізької області вже ростуть на території Дніпропетровщини.

З Крутоярівського лісництва Запорізької області, що неподалік зони обстрілів, нещодавно евакуювали 30 тисяч саджанців. Працівники разом з колегами з Петриківського лісгоспу викопали та транспортували саджанці сосни Палляса (звичайної).

Аби коренева система не піддавалася великому розмноженню бактерій, посадковий матеріал одразу після викопки помістили в спеціальні тканини та тару для транспортування.

Загалом працівники філії Петриківський лісгосп вже висадили 68 тисяч сіянців, у тому числі 30 тисяч із зони бойових обстрілів. Посаджені саджанці вже зростають.

Це перша цьогорічна пересадка, яка є складовою висадки та відтворення лісу в рамках програми президента “Зелена країна”. Плануються ще дві такі евакуації посадкового матеріалу із зон обстрілів. 20% лісів наших господарств Дніпропетровської та Запорізької областей перебувають в обмеженому доступі. Тобто, на цій території неможливо вести господарську діяльність. Але наші лісівники продовжують це робити там, де це можливо».




Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
років театру ДраміКом

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті