Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 29 марта 2024
12:53

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Днепровские музеи завалили подарками

|«« «« »» »»|

Фонды сразу трех музеев Днепра пополнились бесценными экспонатами.

На минувших выходных необычные и очень ценные подарки были переданы сразу в три музея города – Днепропетровский исторический музей, Музей истории Днепра и Музей спротиву Голодомору.

Археологическая коллекция исторического музея пополнилась множеством артефактов необычного происхождения. Эти древности в деоккупированной части Харьковской области нашли саперы ВСУ, передав их в Днепр.

Об этом в историческом музее рассказали:

«Друзі, перед вами - безцінне поповнення збірки Археологія в колекції нашого музею! І безцінне воно не так унікальністю предметів (хоча там є досить цікаві зразки), не матеріалами, з яких вони зроблені (до апробації декілька предметів - з "білого металу").

Його цінність в тому, що ці предмети врятовані з горнила війни!

Їх до музею передали сапери ЗСУ, котрі працюють на теренах Харківської області. Найближчими роками там будуть неможливі повноцінні археологічні експедиції. Але історики, вони і в ЗСУ - історики. Тому, виконуючи свою роботу, дбають не лише про збереження життів, а і про збереження історичної пам'яті.

Досвід показує, що випадків таких поповнень колекцій музеїв ще буде багато. І ми, звісно, дякуюємо нашим захисникам за артефакти! Але просимо, бережіть себе, адже найцінніше - це ваше життя!».

В очередной раз в фонды Музея истории Днепра свои сокровища передают неравнодушные горожане. Напомним, что в большой степени фонды этого музея сформированы раритетами, которые передали в музей ценители истории, археологи, коллекционеры.

На этот раз целый ряд древних экспонатов в Музей истории Днепра передал известный исследователь истории нашего города Валерий Касьяненко. Видео об этом можно посмотреть здесь.

Два дарителя осчастливили и Музей спротиву Голодомору. Об этом рассказал журналист Павел Динец:

«В рамках благодійної екскурсії Миколи ЧАБАНА Дніпровському музею спротиву голодомору відомий український меценат і колекціонер, громадський діяч і фотохудожник Павло МАМЕНКО подарував зі своєї колекції унікальний експонат - 100-грамову гирьку 1933 року. А знаний британський вчений-історик Пол БРЕДБІЄР, що зараз викладає в одному з вишів Дніпра, приніс в дар музею свою монографію на 800 сторінок, в якій достеменно розглянуто голодовки в Україні у ХХ сторіччі.

Благодійники закликали усіх свідомих мешканців Дніпра слідувати їхньому прикладові й активно поповнювати експозицію молодого музею, яким є ДМСГ».

Фото – Днепропетровский исторический музей и Павел Динец.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Судья Дред  (10.04.23 14:02): громадський діяч і фотохудожник Павло МАМЕНКО подарував зі своєї колекції унікальний експонат - 100-грамову гирьку 1933 року.
На фото изолятор для проводов, керамический. На гирьку оно не очень...
Ответить | С цитатой
1
Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
лет дворцу культуры «Шинник»

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте