Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 03 мая 2024
04:58

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре предлагают переименовать проспект Гагарина

В Днепре предлагают переименовать проспект Гагарина

Символично, что такая идея озвучена накануне 62-й годовщины первого полета человека в Космос.

Юрий Гагарин полетел на земную орбиту 12 апреля 1961 года.

А накануне этой даты в Днепре в очередной раз начали обсуждать перспективы переименования проспекта Гагарина. Учитывая расположение проспекта в вузовском районе города, варианты предлагают соответствующие: проспект Студентов или Университетский.

Подробней об этом в группе Urban Dnipro Community пишет Николай Гуливец:

«Проспект Гагаріна має бути перейменовано на проспект Студентів.

Чому можливе перейменування? Тому що Гагарін не є світовим генієм, не має зв'язку з Дніпром чи Україною, і не відображає природу, характер або галузь проспекту. Він є лише єдиним позитивним елементом радянської пропаганди, і тільки через це у кожному місті колишнього радянського союзу є щось імені Гагаріна.

А галузь на вулиці є, при чому така, що дає особливий характер. Це університети. Майже всі вищі навчальні заклади міста знаходяться в районі проспекту. Політехніка, колишній металургійний інститут, хіміко-технологічний університет, інститут державного управління, академія будівництва та архітектури, корпуси медичного університету, університет внутрішніх справ, колишній університет залізничного транспорту, національний університет та десятки гуртожитків знаходяться в межах чи біля проспекту, і правильним рішенням буде позначення вулиці саме як сфери освіти.

Спочатку я прийшов до простого висновку: Університетський проспект. Вирішив опитати своїх знайомих, особливо творчих. Що вони думають про цю назву. Хоча деякі і ставилися до цієї назви позитивно, інші висловили сумніви з гарними аргументами: такі проспекти вже є на болотах; слово "університет" складне і довго вимовляється; і головне - воно не викликає теплих почуттів. Тому ми шукали найкращий варіант, який символізував би молодість, можливості та майбутнє. І знайшли. Проспект Студентів.

Це моя думка, але я зараз пропоную активну дискусію щодо перейменування вулиці. Замість простої заміни на ім'я Каденюка чи Франка, ми можемо обрати щось, що дійсно відповідає цій вулиці. Самоорганізація та висловлювання власних думок є важливою складовою європейського суспільства. Натомість мовчазна згода з наказом зверху та почуття власної незначності характерні для культури на північ та схід від нас».

Отметим, что это предложение – пока что частная инициатива.

Аналогичных предложений на сайте петиций горсовета или в самом органе днепровской власти – пока не наблюдается.



Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
95
лет театру ДрамиКом

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте