Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
14:30

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Дніпровська міськрада скасувала приватизацію стадіону «Авангард». Жителі вимагають громадських слухань

Дніпровська міськрада скасувала приватизацію стадіону «Авангард». Жителі вимагають громадських слухань

Стадіон "Авангард", що на житломасиві Придніпровський у Дніпрі, приватизувати не будуть. Рішення про скасування приватизації ухвалили депутати міськради Дніпра під час чергової сесії 19 квітня.

Причому, як розповіли Суспільному місцеві жителі, посадовці змінили порядок денний, адже спочатку збиралися голосувати за приватизацію.

Що каже влада і як подальшу долю стадіону намагатимуться вирішити жителі — у матеріалі:

Тетяна Ільченко згадує: раніше на стадіоні "Авангард" проводили футбольні змагання, бігали спортсмени. Тепер тут сміття, занедбані трибуни і аварійні будівлі.

"Дуже хотілося, щоб тут був саме стадіон, щоб його реконструювали. Ми не вимагаємо дорогих реконструкцій за 600 мільйонів, і щоб все залишилося на бюджеті міста", — говорить жінка.

За словами Тетяни, у січні 2022 року споруди стадіону потрапили до переліку об'єктів для приватизації. Мешканці виступили проти, у 2023-му подали петицію до міськради. Утім, вона не набрала необхідної кількості голосів.

Адвокатка Юлія Бляхарська каже: подібні до стадіону споруди приватизуються, оновлюються або знищуються. Часто на їхньому місці розпочинається будівництво.

Натомість депутат міськради Юрій Федько, який закріплений за Самарським районом Дніпра, зазначає: без приватизації реконструкція стадіону у найближчі роки не почнеться.

"Навіть в тому рішенні міськради, яке ухвалювалося, був дозвіл на приватизацію без зміни профілю. Тобто стадіон повинні були приватизувати ті, хто надасть проєктну документацію на використання його як спортивної споруди. Жодних багатоповерхівок тут не планувалося", — говорить депутат.

Адвокатка ж каже, що цільове призначення може змінити ще одне рішення міськради.

"Але навіть якщо при приватизації не буде змінено цільове призначення, то даний стадіон не стане доступним усім нам, наприклад, за 1000 гривень за абонемент", — сказала Юлія Бляхарська.

Нині місцеві жителі вимагають громадських слухань, аби вирішити подальшу долю стадіону.



Gorod.dp.ua на Facebook.


Кушнир Толик Николаевич  (20.04.23 12:47): Так стадион уже продан,там будет высотка. Відповісти | З цитатою
Вася  (19.04.23 23:58): Просто евросоюз какой-то Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті