Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 01 червня 2024
06:54

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Черговий по місту перевірив, як у Дніпрі допомагають містянам пільгових категорій

|«« «« »» »»|

Комплексна допомога, піклування про містян, які потребують соціальної підтримки, зокрема й внутрішньо переміщених осіб. Відповідне доручення профільному департаменту мерії Дніпра дав міський голова Борис Філатов.

Двадцять четвертого квітня його заступник, директор департаменту соціальної політики міськради Едуард Підлубний перевірив виконання доручення мера, відвідавши Правобережне управління соціального захисту населення.

Тут, як і в інших таких управліннях, створені сучасні умови для ведення прийому громадян.

Серед іншого приміщення у форматі опен-спейсу, електронна черга, доступність простору для маломобільних містян, планшети для зв’язку з перекладачами жестової мови для прийому людей з порушенням слуху тощо.

Сьогодні в таких управліннях соціальні послуги отримує третина мешканців Дніпра, а також внутрішньо переміщені особи. В управліннях соцзахисту ВПО пропонують заповнити анкету, аби визначити їхні потреби і допомогти. Серед іншого йдеться і про потребу у тимчасовому або постійному житлі, отриманні соціальних послуг, медичних та освітніх послугах, працевлаштуванні, отриманні гуманітарної допомоги тощо. Таке анкетування проводиться за згодою ВПО. Дані вносять до електронної соціальної картки програми соціального захисту мешканців міста для подальшого аналізу та опрацювання.

«Проінспектувавши управління, вкотре переконався у злагодженому робочому процесі. Працівники продовжують вести прийоми, консультують, допомагають містянам із різними соціальними питаннями. Нагадую, чотири року тому ми провели реорганізацію управлінь соцзахисту, яка жодним чином не позначилася на містянах. Навпаки, за цей час у приміщеннях управлінь провели оновлення, які цілком відповідають сучасним стандартам роботи. Сьогодні подяками відзначили кращих працівників Правобережного управління соцзахисту за їхню роботу», — зазначив Едуард Підлубний.

Також під час інспекційного об’їзду черговий по місту відвідав Дніпровський міський територіальний центр, відділ у Новокодацькому районі, перевіривши виконання доручення очільника Дніпра щодо піклування про одиноких осіб поважного віку, людей з інвалідністю. У цьому відділі, як і низці інших, виконано поточний ремонт. Тут серед іншого оновили кімнати відпочинку, музичну залу, кабінет ЛФК, їдальню, санвузли, сходи тощо. Харчування (кейтерингові послуги) у терцентрі — одна з нових послуг. Щодня у відділах терцентру обіди отримують більше ніж 5,5 тис. осіб — у відділенні денного догляду та відділенні догляду вдома через соцробітників.

«Покращення умов у міському терцентрі — це дуже важливо. Підопічні повинні перебувати у гарних, комфортних умовах, оскільки вони тут проводять багато часу. Це для них як другий дім. За останній рік кількість підопічних зросла на понад тисячу осіб, більшість із них — це ВПО. Спростили прийом зарахування до міського терцентру. Загалом у місті виконуються всі соціальні програми», — підкреслив Едуард Підлубний.

Дніпрянка Людмила Палагута відвідує міський терцентр вже третій рік і розповідає:

«Із превеликим задоволенням проводжу тут час. Завжди насичена, цікава програма дозвілля: рукоділля, танці, хор, спортивна руханка, тренажерний зал, киснева пінка. Після ремонту сюди ще більше хочеться поспішати. А ще тут дуже привітне керівництво, чудовий колектив – із таким піклуванням ставиться до нас – та й друзів багато знайшла. Лише слова вдячності за чудовий терцентр».

А ще черговий по місту відвідав Дніпровський міський центр соціальних служб, проінспектувавши виконання доручення мера щодо піклування про родини з дітьми, які опинилися в складних життєвих обставинах. У лютому цього року відкрито нову службу підтримки сімей з дітьми раннього та молодшого віку (від 0 до 6 років). Її створено в рамках проєкту «Захист дітей у надзвичайних ситуаціях», який реалізується нашим міським центром соціальних служб у співпраці з благодійною організацією «Надія та житло для дітей».

«Основне завдання служби — допомагати батькам з дітьми, які найбільше постраждали через війну та у яких можуть виникнути ризики опинитися у складних життєвих обставинах. Тут із сім’ями працюють психологи, логопеди, арттерапевти, фахівці з розвитку дитини. Для малечі проводять колективні, індивідуальні розвивальні заняття, а для дорослих — навчальні заходи. Цей напрям має попит, тому обов’язково продовжуватимемо роботу», — додав Едуард Підлубний.

Служба підтримки сімей з дітьми раннього та молодшого віку працює за адресами: вул. Новосільна, 21 (068 745 30 10), вул. C. Нігояна, 3 (068 745 21 70), вул. Кожем'яки, 11 (098 300 45 60), вул. 20-річчя Перемоги, 15 (098 300 45 63).

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Метрополітен Дніпра проведе консультації з підрядниками для добудови 3 станцій (12)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (10)

•  «Необхідний крок»: в Міненерго прокоментували підвищення тарифів на електроенергію (9)

•  Урбаністи Дніпра запропонували новий вигляд вулиці Пастера (7)

•  На ринках Дніпра значно впали ціни на черешню, але є нюанс (6)

•  У Дніпрі викинули на смітник купу придатних до вживання сухпайків (6)

•  На Дніпропетровщині пенсіонерка збирала черешню і впала зі драбини у вигрібну яму (5)

•  На вулиці Володимира Винниченка застосували нові підходи до якісної зміни вуличного середовища (5)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
7
нових регіональних полігонів побутових відходів будуть збудовані до 2027 р. у регіоні

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті