Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 23 травня 2024
15:55

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як у Дніпрі отримати безкоштовну путівку до санаторію

Як у Дніпрі отримати безкоштовну путівку до санаторію

У Дніпрі мешканці пільгових категорій отримують безкоштовне санаторно-курортне лікування.

Це стосується осіб з інвалідністю, учасників бойових дій в Афганістані та на території інших держав, а також мешканців міста, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи І та ІІ категорій. Заклад оздоровлення та дати перебування в ньому кожен може обрати для себе особисто.

«Аби отримати путівку в санаторій, необхідно звернутися до управління соціального захисту населення за місцем реєстрації з відповідною заявою та медичною довідкою, після чого управління подає до департаменту клопотання з проханням укласти тристоронній договір. Направлення на лікування здійснюється за принципом черговості», — розповіла начальниця відділу з питань оздоровлення населення управління соціального захисту департаменту соціальної політики міської ради Анна Наливайко.
У 2023 році департамент запланував оздоровити 242 дитини з інвалідністю із супровідниками, 103 учасники бойових дій та 249 дніпрян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Для учасників АТО з інвалідністю та членів сімей загиблих передбачено надання часткової грошової компенсації вартості путівок у разі придбання.

«На сьогодні ми вже уклали 60 договорів для осіб з інвалідністю із супровідниками, 18 договорів для учасників бойових дій в Афганістані та на території інших держав, 44 договори для дніпрян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи», — додала начальниця відділу з питань оздоровлення населення управління соціального захисту департаменту соціальної політики міської ради Анна Наливайко.
Свіже повітря, дієтичне харчування та комплексне лікування. Про оздоровлення 9-річного сина з інвалідністю Владислава в санаторії «Карпати» розповідає його мати пані Юлія:
«Уже третій рік поспіль їздимо саме туди, дуже подобається, дитина щоразу знаходить там нових друзів. Щодо організації, то все дуже легко – звернулись до управління соцзахисту, працівники дали чіткий алгоритм дій, я написала заяву і все, далі мені вже зателефонували та розповіли, які в нас є пільги».
Цього року було збільшено максимальну вартість ліжко-днів, яку департамент відшкодовує санаторно-курортним закладам за послуги оздоровлення громадян пільгових категорій. Відтепер для дітей з інвалідністю вартість ліжко-дня становить 685 грн, для супровідників – 593 грн. Для осіб з інвалідністю внаслідок війни та мешканців, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи I категорії – 635 грн. Для афганців та чорнобильців II категорії – 762 грн. Тривалість оздоровлення для дітей з інвалідністю із супровідниками становить 21 день, для громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, та учасників бойових дій – 18 днів.



Gorod.dp.ua на Facebook.


Пссс  (18.05.23 02:48): получить бесплатную путевку в санаторий...как в Китае. Відповісти | З цитатою
Елена  (17.05.23 16:50): Ещё задолго до войны обращались за путевкой для инвалида. Сказали, что только для участников ВОВ. Сколько их осталось и кто из них в состоянии ехать в санаторий? Эти люди уже из комнаты не выходят. При этом иногда узнаю, что кто-то раздобыл путевку и поехал на отдых. причем люди, которые в состоянии и за свой счет куда угодно ехать. Когда начинаешь узнавать, как это? Они отвечают - все могут, кто налоги платит и отчисления делает. Это понятно, но почему-то путевки от государства лишь избранные получают. Відповісти | З цитатою
Маша  (17.05.23 14:53): Вы это серьезно?Я с 2018 года жду бесплатную путевку от собеса в Днепре как человек с инвалидностью...И мне все время говорят:ну вы же понимаете,что участники боевых действий в первую очередь ..В этом государстве не было и не будет равенства:постоянно кого-то выделят...Надо уезжать и детей увозить отсюда навсегда! Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (14)

•  Хто цей чоловік, який бʼє жінок у центрі міста? (9)

•  Таємниці Дніпра: «Будинок спеціалістів» або «Сачок» (8)

•  У Дніпрі за тиждень накладено понад 2300 штрафів за порушення правил паркування (7)

•  Головний тренер «Дніпра-1» Юрій Максимов: 70% хлопців домовились з іншими командами (6)

•  На цьому тижні було видано 10-тисячний іпотечний кредит єОселя: чи актуально це для Дніпра (6)

•  Смертельна ДТП у Дніпрі: на Набережній Перемоги Geely врізалася в бетонний стовп (з'явилося відео моменту) (6)

•  З 1 липня у Дніпрі суттєво зростуть ціни на заправках (5)

•  Українці стали вдвічі більше купувати вживані авто з США: топ моделей (5)

•  Стихійна торгівля у невстановлених місцях заборонена. У Дніпрі проводять рейди (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
406
будинків ОСББ та ЖБК оновлені у Дніпрі у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті