Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
06:33

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Як холодна весна вплине на врожай фруктів і овочів в Дніпрі та області: коментар агроексперта

Як холодна весна вплине на врожай фруктів і овочів в Дніпрі та області: коментар агроексперта

Аномальна погода, незвично холодна весна неабияк вплине на цьогорічний врожай.

Про це повідомив директор Інституту зернових культур НААНУ Владислав Черчель.

«Якщо ми говоримо про рослинництво, зерновиробництво, у нас є озимі і ярі культури, то для озимих ця погода була сприятлива, адже багато випало опадів. Дещо були проблеми з внесенням мінеральних добрив та засобів захисту, але наші аграрії справились і все добре», – повідомив Владислав Черчель.

Що стосується ярих культур, через погоду аграрії затягнули з посівною компанією і на сьогодні посіяно дуже мало.

«Давно не було такої погоди на моїй пам’яті, щоб так багато і рясно випало дощів, щоб ми не могли навіть увійти в поле, навіть обробити поле, а не тільки посіяти. Небезпека у тому, що така погода може призвести до більш пізнього збирання, якщо літо буде спекотне, то вони не встигнуть перейти на такий етап. Але сподіваємось, що все буде добре, зараз погода трішки поліпшилась, аграрії почали посівну кампанію», – каже директор Інституту зернових культур НААНУ.

Що стосується садів і городництва, теж є негативний вплив погоди на плодові дерева. Справа у тому, що через аномальний холод вони цвіли практично без бджіл, тобто запилення мінімальне.

«Це в нас четверта така прохолодна дощова весна, деякі дерева які не захищали раніше садоводи, страждають від низки грибкових захворювань, наприклад маніліоз. У нас практично всі абрикоси гинуть, вони стоять без пагонів, без листя, вони загинуть точно. Надалі будемо шукати форми, які більш стійкі до цієї хвороби», – підсумував директор Інституту зернових культур НААНУ Владислав Черчель.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Читайте також:


так  (17.05.23 15:17): все буде добре, піднімуть ціни і питання вирішится Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
6 700
гривень мінімальна зарплата у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті