Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Сб, 18 травня 2024
10:33

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Підгородному таки зрили курган «Бєлюхова могила»

У Підгородному таки зрили курган «Бєлюхова могила»

Тепер на місці кургану з 4500-річною історією – рівний земляний майданчик.

Розкопки цього кургану з охоронним номером 6068 у Підгородному розпочалися у березні цього року та викликали великий громадський резонанс, про що повідомляв Міський сайт.

Представники Дніпровської археологічної експедиції стверджували, що роботи проводяться цілком законно і є всі необхідні дозволи. Але багато істориків та громадських діячів виступали за припинення цих розкопок, про що наш сайт також повідомляв.

Під час розкопок кургану було виявлено давні артефакти, які поповнять музейні фонди.

А тим часом археологічні дослідження завершено. Їх результатом став рівний земляний майданчик.

Про ситуацію з курганом «Бєлюхова могила» розповів відомий історик, краєзнавець, засновник єдиного в Україні Музею хреста Віктор Векленко:

«Курган таки домордували. Як і попереджав із самого початку.

Стовпи освітлення, бордюри, покриття паркувального майданчика не постраждали (див. фото 1), бо працювали не хухри-мухри, а професіонали! І найголовніше: нарешті з’явилася невловима пані Шабельникова, яка відповідно до кваліфікаційного документи теоретично цей курган досліджувала (фото 2 і 3)...

І ще цікавий момент. Коли шукав в інтернеті повну назву посади Дмитра Леонідовича Тесленка, то раптом натрапив на таку собі благодійну організацію «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД СПАДЩИНА ПРАЩУРІВ» (https://youcontrol.com.ua/catalog/company_details/45048977/), яку очолює … Тесленко Дмитро Леонідович, а серед співзасновників – Шабельников Микола Олександрович (див. фото 4 і 5). Мало того, в одній з версій в переліку засновників, якщо не помиляюся, був і Шабельников Олександр Олександрович. Цікаво? Фонд заснований 1 березня і серед видів діяльності – надання іншої соціальної допомоги без забезпечення проживання, а також – Надання в оренду інших машин, устаткування та товарів.

Уявіть, наскільки круті археологи регіону, коли можуть заснувати такий благодійний фонд з такими благородними цілями. Дуже цікаво було б побачити меценатів фонду, а також ту спадщину, якій благодійники допомагають. Але чомусь мені здається, що серед меценатів ми побачимо осіб, пов’язаних з бізнесовими інтересами на околицях м. Підгороднього… Отже куди не кинь – суцільна фаховість і порядність…».

Фото з відкритих джерел та зі сторінки Віктора Векленка.






Gorod.dp.ua на Facebook.


Ку  (22.05.23 15:16): А зачем срыли?
В угоду кому срыли курган?
Чей антерес в срытии кургана?
Оборзели *** в конец!
И нет на них никакой управы!
Закон на их стороне???!!!
Достали!
Відповісти | З цитатою
Мимо проходил  (22.05.23 14:16): Но к расширению санрайза, это, конечно-же, не имеет никакого отношения. Відповісти | З цитатою
не понятно  (22.05.23 10:55): т.е. археологи наконец-то сделали работу, которую не делали десятилетия какие-то кабинетные бездельники, которые не могли приехать и сделать раскопки, и теперь те, кто выполнил работу дармоедов, дармоедами же и делается виноватым?
А это это за нытьё какого-то основателя неизвестного музея, которому не нравится, что кто-то основал благотворительный фонд? Это что за разборки и чем тот основатель такой уникальный, что никто, кроме него ничего не может основать?
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті