Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
чт, 18 апреля 2024
22:46

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

Днепр участвовал во Всеукраинском проекте «Крим. Інший погляд»

|«« «« »» »»|

К 79-й годовщине геноцида крымско-татарского народа Представительство президента Украины в Автономной республике Крым инициировало проведение тематических выставок во всей Украине.

Днепр тоже был в числе городов, где были открыты такие экспозиции.

Подробней об этом рассказали в Представительстве президента Украины в АР Крым:

«79-их роковин геноциду кримськотатарського народу Представництво спільно з 14 культурними інституціями ініціювало серію виставкових проєктів “Крим. Інший погляд”. У Києві, Дніпрі, Чернігові, Львові та Кмитові українські музеї та інші мистецькі локації представляли виставки й окремі мистецькі твори, пов'язані з окупованим Кримом, історією корінного кримськотатарського народу, єдністю українського та кримськотатарського народів.

«Як відомо, росія вже здійснювала апропріацію і розграбувала об’єкти української та кримськотатарської культури після анексії Криму у 1783 році.

І срср, і рф намагалися не помічати кримських татар, і це яскраво відобразилося на мистецтві радянського періоду. Ми бачимо картини з чудовими кримськими пейзажами, однак часто на них немає людей, немає корінного народу”, — зазначила Постійна Представниця Таміла Ташева під час публічної дискусії “Культурна рецепція Криму: деколоніальний аспект” у Національному художньому музеї України.

Кожен із проєктів був унікальним та привернув увагу багатьох відвідувачів. Деякі з виставок триватимуть довше, тож ми запрошуємо відвідати їх.

У Дніпрі відкрилося 2 виставки Сергія Бурбела з серії робіт, присвяченій Криму та депортації кримських татар: у Дніпровському художньому музеї та школі сучасного образотворчого мистецтва дизайну ім. Вадима Сідура. Також роботи Сергія Бурбела були презентовані у Генеральному консульстві України і місті Гамбург (Німеччина).

Також нагадуємо, що до серії виставкових проєктів “Крим. Інший погляд” долучилися:

У Києві:

Музей історії міста Києва (15-21 травня) — виставка картини “Балаклавський серпневий настрій”, присвячена спогадам про Крим мисткині Леонори Янко після повернення родини з депортації.

Національний музей Тараса Шевченка (15-21 травня) — з екскурсією, на якій відвідувачи дізнавались історію крісла, що належало відомому сходознавцю та письменнику Агатангелу Кримському та особливості його біографії.

Київський літературно-меморіальний музей М. Рильського (15-21 травня) — виставка кримського пейзажу та екскурсії, присвячені Криму у творчості Максима Рильського.

Національний музей "Київська картинна галерея” (15-21 травня) — виставка плакату Рустема Скибіна, який він присвятив Криму.

Аукціоний дім “Голденс” (8-27 травня) — виставка “Українське колекційне мистецтво”, серед творів роботи, присвячені самобутній кримській природі, у виконанні митців Валентина Фельдмана, Павла Горобця, Ісаака Тартаковського та Петра Столяренка.

Галерея НЮ АРТ (15-21 травня) — виставка картини “Вид Криму” Павлина М'ясникова.

У Чернігові:

Чернігівський обласний художній музей імені Григорія Галагана (15-21 травня) — виставка кримського пейзажу з фондів музею та приватного зібрання художника Юрія Расіна, роботи Олександра Бєлозора, Володимира Наталушка, Костянтина Шаповалова з приватної колекції.

У селі Кмитів (Житомирська область):

Кмитівський музей образотворчого мистецтва імені Й.Д. Буханчука (15-21 травня) — виставка з фондів музею, серед робіт був представлений живопис та акварель радянського періоду миців Петра Столяренка, Михайла Кокіна, Володимира Кіркевича.

Окремо хочемо зазначити та рекомендувати для відвідування виставку «MIRAS. Спадщина», що відкрилася у Скарбниці Національного музею історії України 30 жовтня 2022 року та досі відкрита для відвідування».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  У Дніпрі дівчина бризкала перехожим в обличчя освіжувачем (відео моменту) (11)

•  Мешканці Новокодацького району Дніпра активно долучилися до суботника на «Безіменній висоті» (11)

•  У Дніпрі розпочали ремонт мосту, що веде на Монастирський острів (11)

•  На Фестивальному причалі у Дніпрі відбувся автопробіг-зустріч ретро-машин «За весною» (9)

•  У Дніпрі відзначають День космонавтики (7)

•  Збитки на понад 7 млн грн: у заповіднику на Дніпропетровщині квадроциклами пошкодили унікальні піщані бархани (7)

•  У Дніпрі зник екскурсійний ретро-трамвай – у чому причина? (7)

•  На Дніпропетровщині чоловіка спершу засудили до довічного за вбивство матері та бабусі, а потім присудили 3 млн гривень компенсації за душевні страждання (6)

•  На Дніпропетровщині відбувається пошукова операція 13-річної Марини Волошко (5)

•  У Дніпро повертається стародавня мумія! (5)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн в месяц – минимальная зарплата с апреля 2024 г.

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте