Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
03:03

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі вже «зацвіла» вода

У Дніпрі вже «зацвіла» вода

Навіть старожили міста не пам'ятають, щоб береги нашої могутньої річки покривалися гидкою зеленою плівкою ще у травні.

З кожним роком цвітіння води у річці Дніпро настає все раніше та раніше.

Років 20 тому килим із синьо-зелених водоростей покривав береги річки у серпні. Потім поступово терміни початку цвітіння Дніпра зміщувалися у бік початку літа – липень, червень…

І ось тепер мешканець Дніпра Костянтин Анатолійович із потрясінням виявив, що зелена плівка покрила заплаву в районі ресторану «Поплавок» та недобудованого готелю Парус.

Нагадаємо, що до війни цю зону починали облаштовувати як новий пляж, про що розповідав Міський сайт. Але потім проект згорнули.

А городяни сперечаються про причини такого раннього цвітіння води.

Одні вважають причиною цього явища скидання в річку будь-якої хімічної гидоти. Інші – слабку проточність річки. Треті – недавню, аномальну для травня спеку.

Не виключено, що в цьому винні всі ці фактори, разом узяті.

Фото – Костянтин Анатолійович.




Gorod.dp.ua на Facebook.


Djek  (31.05.23 15:23): В Германии почему-то в реке хоть есть или нету потока , но зелени нет из за бешенных штрафов( 15000€-100000€) за не фильтрованные выбросы в реки , а у нас будут в реке заражения вызывать у людей при купании букетом болячек . Відповісти | З цитатою
так  (30.05.23 14:57): шлюзы откройте Відповісти | З цитатою
рыбак  (30.05.23 11:51): В этой точке береговой линии глубина до 1 метра (чаще и вовсе 0.5 метра) примерно на 15-20 метров. Плюс заводь, которая и при наличии течения не дает должного протока воды. Плюс резкая жара, которая прогрела воду. Вот и всё объяснение. Это люди по времени просыпаются, а водоросли размножаются - по достижению температуры воды.
А вода в этой части всегда была достаточно плохого качества именно из-за ограниченного протока воды. Кто там придумал пляж делать?.. для кого?...
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
74
дитячих та спортивних майданчиків відремонтують у 2023 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті