Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Вт, 21 травня 2024
03:14

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Сімейні лікарі області пройшли навчання з надання первинної психологічної допомоги

Сімейні лікарі області пройшли навчання з надання первинної психологічної  допомоги

На Дніпропетровщині медики «первинки» долучаються до сертифікованої програми mhGAP. Це курс з надання первинної психологічної допомоги. Навчання вже пройшли понад 870 сімейних лікарів області.

Сімейні лікарі – перші, до кого звертаються люди зі скаргами на здоров’я. Такі фахівці повинні бути універсальними. Серед іншого - вміти надавати пацієнтам невідкладну психологічну підтримку. Для цього діє програма mhGAP. Медики, які здобули необхідні навички, вже надали психосоціальну допомогу понад 1,9 тис. цивільних і майже сотні військових.

Нині онлайн-навчання проходять майже півтори сотні сімейних лікарів і більш ніж 200 медсестер. Ще понад 870 сімейних лікарів та майже 1,2 тис медсестер вже завершили курс.

Він – безоплатний. Доступний на платформі Академії НСЗУ. Під час занять фахівці загальної практики опановують протоколи діагностики та корегування поширених проблем. Таких, зокрема, як депресія, гостра реакція на стрес, посттравматичний розлад.

Цей курс – частина ініціативи першої леді Олени Зеленської зі створення Національної програми психічного здоров'я та психосоціальної підтримки. А ще він входить до програми ментального здоров’я «Ти як?».

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті