Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
вс, 16 июня 2024
19:27

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре увековечили память о двух погибших героев

|«« «« »» »»|

В нашем городе торжественно открыли мемориальные доски в память о наших защитниках, которые отдали жизнь в Большой войне.

Дмитрий Ейшишок ушел добровольцем на фронт в прошлом году, служил десантником. Он погиб в июле прошлого года. 

Мемориальная доска в память о нем установлена возле дома по пр. Калнышевского, в котором он жил. Об этом в группе Райончик рассказал Сергей Пустовой:

«Біля під’їзду будинку по Калнишевського 24 з’явилася меморіальна табличка на честь мешканця, який віддав життя за Україну. Дмитро Ейшишок у 2022-му році пішов добровольцем на фронт, служив командиром взводу десантників. 

Загинув у бою в липні минулого року, посмертно нагороджений Орденом Богдана Хмельницького ІІІ-го ступеню.

Ми повинні пам’ятати наших героїв, тому в Дніпрі зараз розробляється програма та процедура, згідно якої за бажанням можна буде встановити таку табличку на фасадах будинків, шкіл тощо – якщо родичі загиблого не проти.

Причому місто відходить від радянських традицій, де табличка нагадує пам’ятник на кладовищі – щось таке масивне із граніту та великим зображенням. 

Розроблений варіант – стриманий та водночас шляхетний, гідний. Як і наші воїни.

А більш детальну інформацію про Героя можна миттєво отримати за QR-кодом на табличці. 

Посилання вас відправить на сторінку воїна на сайті memory.dp.ua».

А в Университете таможенного дела и финансов торжественно открыли в память о погибшем майоре Андрее Николайчуке. Он служил в 93-й отдельной механизированной бригаде «Холодный Яр». Об увековеченной памяти о погибшем побратиме в бригаде  рассказали:

«У Дніпрі відкрили меморіальну дошку загиблому воїну 93-ї окремої механізованої бригади «Холодний Яр», майору Андрію Ніколайчуку. Він був заступником командира механізованого батальйону з морально-психологічного забезпечення. 

Відкриття меморіальної дошки відбулося в Університеті митної справи та фінансів, де Андрій Анатолійович викладав на кафедрі військової підготовки. 

Андрій захищав свою країну ще в зоні АТО – був командиром роти в батальйоні забезпечення Оперативне командування "Схід". А з початком повномасштабного вторгнення знову став на захист рідної землі – приєднався до лав 93-ої окремої механізованої бригади «Холодний Яр».

У її складі звільняв Охтирку на Сумщині, тримав оборону населеного пункту Барвінкове на Харківщині. 

«Згадуючи Андрія Анатолійовича, найперше пригадую його радість, радість яка підтримувала та допомагала в тяжкі моменти . Ми християни віруємо, що радість - це дар Духа Святого і тому для мене найпрше ,Андрій Анатолійович шукав натхнення в Божій благодаті. Це є прикладом для кожного з нас» - сказав Олександр Карапетян, капелан батальйону в якому служив Андрій».

Фото – 93 бригада и группа Райончик. 

Gorod.dp.ua на Facebook.

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
45
стихійних сміттєзвалищ ліквідували у Дніпрі за 2022 рік

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте