Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Чт, 16 травня 2024
14:11

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Дніпрі продовжують ліквідовувати стихійні сміттєзвалища. За місяць вивезено 5 000 м3 непотребу

|«« «« »» »»|

Щотижня, попри заборону купання на пляжах Дніпра, спеціалісти департаменту екології ДМР продовжують брати проби води у річці – визначають рівень забруднення, інтенсивність цвітіння, наявність бактерій та патогенних мікроорганізмів.

Враховуючи занепокоєння місцевих жителів через підрив Каховської ГЕС, сьогодні черговий по місту, директор департаменту екологічної політики ДМР Олег Семенко спільно з представниками КП «Центр екологічного моніторингу» ДОР провели перевірку якості річкової води в межах міста.

«Можемо сказати, що ми не бачимо критичних перевищень в якості води. Є літня динаміка, тобто підвищення певних азотних речовин, кольору води та решти показників. Але це не є відмінним від сезонних показників», – говорить Олексій Ангурець, заступник директора КП «Центр екологічного моніторингу» ДОР.

Щотижневий контроль якості води у річці Дніпрі в межах міста здійснюється з метою оперативного реагування у разі виявлення загрози та своєчасного сповіщення населення.

Крім того, під час інспекційного об’їзду черговий по місту перевірив виконання доручення міського голови Бориса Філатова щодо ліквідації стихійних сміттєзвалищ. На середину травня у Дніпрі нараховувалося близько 300 таких локацій. Станом на сьогодні ліквідовано 30, з них вивезено більше ніж 5 000 м3 непотребу. Нині роботи ведуться за адресою: вул. Платона Петряєва, 27.

«Неконтрольоване звалище, розташоване у Новокодацькому районі, має площу 15 кв. м та об’єм приблизно 10 куб. м. Виникло воно внаслідок недотримання мешканцями правил поводження з відходами. Сміттєзвалище підлягає ліквідації. До його прибирання залучено фронтальний навантажувач та самоскид. Роботи буде виконано протягом дня», – прокоментував Олег Семенко, директор департаменту екологічної політики ДМР.

Заявки від мешканців щодо ліквідації стихійних сміттєзвалищ приймаються на Єдину гарячу лінію Дніпровської міської ради:

(056) 732-12-12
(095) 732-12-12
(096) 732-12-12
(073) 732-12-12

Наступною локацією інспекційного об’їзду стало укриття, розташоване у школі № 67 (пров. Євгена Коновальця, 6).

«Абсолютно нормальне тимчасове укриття. Дотримано усіх будівельних особливостей, все за протоколом – що потрібно. Укриття розраховано на 400 осіб. Усе є: вода, медпункт, туалети, wi-fi, аварійні виходи. Тому претензій немає, все зроблено як треба», – зазначив Олег Семенко.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
років з дня першої місцевої телевізійної передачі в Дніпрі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті