Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
11:11

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Заборона на вилов риби через підрив Каховської ГЕС: у Дніпрі рибоохоронний патруль проводить рейди

Заборона на вилов риби через підрив Каховської ГЕС: у Дніпрі рибоохоронний патруль проводить рейди
Фото: Суспільне Дніпро

У Дніпропетровській області діє заборона на вилов та продаж риби через руйнування Каховської ГЕС. Інспектори рибоохоронного патруля проводять рейди водоймами регіону в пошуках незаконних рибалок.

Тих, хто ловить рибу з берега, патрульні попереджають про заборону та просять покинути місце вилову, розповіли правоохоронці Суспільному.

Інспектор рибоохоронного патруля Ігор Удовиченко каже: більшість виявлених порушників ловлять рибу з берега.

Рибалки з розумінням ставляться до ситуації, розповідають інспектори. Після попередження, збирають вудки та покидають місце вилову. Такі рейди проводять щоденно та навіть уночі, каже начальник Дніпропетровського рибоохоронного патруля Василь Волков.

"Сьогодні просто ми виїхали дійсно побачити, який стан сьогодні на водоймах. Таких човнів практично немає ніде, ми підпливали, подивилися що промислове рибальство також, човни стоять. Тобто така, дуже спокійна пора, спокійний стан по цьому напрямку", – каже начальник Дніпропетровського рибоохоронного патруля Василь Волков.

Подібні рейди проводили і до початку дії заборони вилову риби. Тоді інспектори шукали браконьєрів та людей, що ловлять рибу у заборонених місцях чи під час нересту. Зараз рибаків на човнах не помічають. Інспектори пояснюють це тим, що люди бояться ловити рибу на відкритих водоймах через заборону.

"Сьогодні був рейд по Дніпровському водосховищу. По рибоохоронним заходам було виявлено приблизно 13 рибалок, які ловили з берега на вудку. Рибалки дуже дотримуються цього розпорядження і човнів на воді немає", – розповів провідний інспектор рибоохоронного патруля Ігор Удовиченко.

Якщо порушник не покинув місце вилову й продовжує ловити рибу, пояснює Ігор Удовиченко, йому загрожує штраф у розмірі від двох до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Зараз заборона на вилов та продаж риби діє у Дніпропетровській, Миколаївській, Запорізькій, Херсонській та Одеській областях.



Gorod.dp.ua на Facebook.


Алексей  (29.06.23 19:18): Мы находимся выше Днепра 100км почему нельзя ловить в чем причина на удочку закона нет а что потому поводу скажут юристы кто дал запрет?? У него есть такие полномочия Відповісти | З цитатою
Судья Дред  (29.06.23 08:09): т.е. в Шульговке рыбу ловить нельзя, а вот в Приднепрянском можно.
3км решают всё!
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Владимир  (29.06.23 07:59): не вижу связи, Каховка внизу и все ушло ниже, мы вверху, как рыба стала заразной? Відповісти | З цитатою | Обговорення: 2
рыбак  (28.06.23 22:21): запрет не на ловлю рыбы, а на вылов. Так что если я с удoчkoй и стою, то никакого вылова (до вылова рыбы) и не происходит. Чего стою? - моё дело. Червяка купаться привел. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
8000
грн на місяць - мінімальна зарплата з квітня 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті