Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Ср, 29 травня 2024
00:51

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

СБУ викрила одного з керівників міського комунального підприємства на хабарництві

СБУ викрила одного з керівників міського комунального підприємства на хабарництві

Служба безпеки ліквідувала корупційну схему в одному з комунальних підприємств Дніпровської міської ради.

Встановлено, що оборудку організував один з керівників установи.

Службовець налагодив механізм одержання грошей від жителів міста за укладання договорів на оренду земельних ділянок під нежитлові споруди, а також сприяння у прискоренні оформлення пакету документів.

За наявною інформацією, подібні випадки не були поодинокими, і корупційний механізм працював не один місяць.

Комунальник виніс припис на знесення будови, власник якої не мав договору оренди земельної ділянки з громадою міста.

Після демонтажу комунальниками тимчасової споруди, місцевий мешканець спробував «домовитися». Службовець запропонував вирішити питання за матеріальну винагороду.

За суму у 2400 доларів США він гарантував допомогу та швидке оформлення документації на оренду земельної ділянки, що належить територіальній громаді міста, під нежитлове приміщення.

Хабарник з метою конспірації та ускладнення документування правоохоронцями незаконної діяльності, до оборудки залучив помічника, через якого отримував гроші.
Співробітники СБУ поетапно задокументували факти незаконних дій фігурантів і затримали посередника під час отримання другої частини неправомірної вигоди.
Задокументовано два факти «траншів» на загальну суму близько дев’яноста тисяч гривень.

Під час обшуків за місцем роботи та мешкання службовця вилучено чорнові записи, комп’ютерну техніку та мобільні телефони, які мають відношення до незаконної діяльності, а також гроші з першого «платежу».

У межах кримінального провадження, організатору оборудки та його спільнику повідомлено про підозру за ч.3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Наразі службовцю обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави, а його співучаснику – цілодобовий домашній арешт.
Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочину і притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до нього.

Заходи з викриття правопорушення проводили проводили співробітники СБУ Дніпропетровської області спільно зі слідчими Національної поліції за процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Gorod.dp.ua на Facebook.


бугага  (11.07.23 00:19): началось с "организовал схему", "работало не один месяц", "вымогал и требовал", а закончилось в материалах "принятие предложения взятки" :) Так получается, что не вымогал и требовал? А это уже совсем другая статья - за предложение взятки, которая светит предлагавшему. А ещё ж есть статья 370 - за провокацию взятки :) Вот где самое интересное начнется, когда ещё окажется, что те, кто дело клепал, сами под статью попали :)
Шо б вы рассказывали про такие громкие дела по ходу их разваливания в судах. Так нет же - громкий заголовок, а потом по тихому "пук" в лужу и дело закрыто из-за отсутствия состава преступления
Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
Вася  (10.07.23 16:00): В смысле? Это разве не единственная обязанность по должностной инструкции? Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами
•  Відео моменту: у Дніпрі на проспекті Яворницького чоловік нападав на жінок та бив їх, постраждали щонайменше троє (16)

•  Суд зобов’язав мерію Дніпра зберегти історичну будівлю Палацу профілактики (12)

•  В Україні з липня планують збільшити вартість бензину та дизелю (12)

•  Метрополітен Дніпра проведе консультації з підрядниками для добудови 3 станцій (7)

•  Стеллу «Дніпро» знесуть, проте нову встановлювати не будуть. Чому? (7)

•  На Дніпропетровщині в наслідок аварії за участю «ЗАЗ» та «Daewoo» є загиблий та постраждалі (5)

•  Сімейний лікар має до 2000 пацієнтів: ситуація на Дніпропетровщині (5)

•  У Дніпрі відкрився вечірній базар у дворі старого цирку біля Центрального ринку «Озерка» (5)

•  Відео моменту ДТП: у Дніпрі на кільці на Набережній Перемоги BMW перекинувся декілька разів та зніс стовп (5)

•  Верховний Суд підтвердив законність реконструкції площі Успенської у Дніпрі (4)


* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті