Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Нд, 19 травня 2024
17:00

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

У Січеславській бригаді бізнесмен став винищувачем ворожих літаків

У Січеславській бригаді бізнесмен став винищувачем ворожих літаків

Долі багатьох воїнів 25-ї окремої повітряно-десантної Січеславської бригади варті здивування та захоплення.

Один із таких героїв – Олександр із позивним «Магнум». У мирному житті він успішно займався бізнесом, мав свою друкарню.

Але після початку Великої війни пішов добровольцем захищати Україну.

Про подальшу долю Олександра розповіли у 25 бригаді:

«Магнум» у цивільному житті займався бізнесом, мав свою типографію. Але з початком повномаштабного вторгнення без жодних вагань добровільно пішов у військо.

- Хто як не ми, - каже Олександр. Це наша країна і ми не маємо права ховатися чи відсижуватись десь! Тільки гуртом ми здолаємо супостатів!

Після підготовки в одному з начальних центрів ЗСУ, чоловік приєднався до десантників Січеславської бригади, яка на той час била окупанта на Луганщині.

- Це був дуже важкий напрямок. Ворожа артилерія 24/7 «сипала» на наші позиції з усього наявного в них озброєння, - пригадує десантник.

Окупанти розуміли що проти них стоїть десантна бригада і втримати ділянку шансів в них обмаль, саме тому російські загарбники цілодобово били хаотично у напрямок Січеславців. Наша артилерія давила їх вогнем у відповідь, піхота атакувала, витисняючи з укріплених позицій. З кожним днем ворог відступав. Останнім шансом для арміі недоемперіі втримати село, стала авіація.

- Щойно виїхавши на позиції, ми почули гул літака, а потім вже побачили його. Він заходив чітко до позицій нашої піхоти. Часу для роздуму не було, хоча відстань до літака була максимальна і я навіть не сподівався на влучання. Але ж там наші … Треба було діяти, - згадує ті події «Магнум».

Відстань до літака була гранична, що майже не давало шансів на ураження. Олександр зробив накол, постріл…літак різко пішов на зниження за посадку.

- Спецефіка нашої роботи полягає в тому, що відразу після пуску ракети потрібно щонайшвидше переміщуватися, - каже «Магнум». - Тому підтвердження, що ціль уражена, ми отримали вже трохи піздніше. Емоції та відчуття були тільки одні - наші хлопці живі і неушкоджені! Радість була не від знищення ворога, а від того, що побратими цілі, що ворожа «пташка»не відпрацювала по ним! А значить це маленька перемога!

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років палацу культури «Шинник»

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті