Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
13:34

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

В Україні вперше за 2 роки здешевшали харчі: коли ціни можуть піти вгору

В Україні вперше за 2 роки здешевшали харчі: коли ціни можуть піти вгору

У липні 2023 року споживчі ціни в Україні зменшилися проти червня на 2,1%.

Минулого місяця вартість харчів зменшилась вперше з серпня 2021 року, проте вже цього місяця тенденція падіння цін може зупинитись, про це повідомив директор Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки" Юрій Лупенко.

"У липні 2023 року споживчі ціни на продукти харчування зменшилися проти червня на 2,1%, тоді як ще в червні проти травня вони зросли на 0,1%. Внаслідок цього споживчі ціни зменшились проти попереднього місяця вперше з серпня 2021 року", - поінформував він.

За словами експерта, найбільше здешевшали овочі (-18,2%), на другому місці яйця (-4,1%). Також незначно знизились ціни на фрукти (-1,3%), олію соняшникову (-0,8%), макарони (-0,2%), а також хліб і хлібопродукти (- 0,1%).

Разом з тим збереглося зростання цін на м’ясо та м’ясопродукти (+1,4% проти червня), рибу (+0,7%). Також відновилося зростання цін на цукор - на 1,2% проти нульового приросту у червні.

Тобто, як підкреслив Лупенко, липень виправдав очікування науковців Інституту аграрної економіки щодо зменшення споживчих цін під тиском надходження продуктів нового врожаю, в першу - чергу овочів.

"Також підтвердилися прогнози щодо можливого відновлення зростання споживчих цін у липні на перероблені продукти харчування та продукти тваринництва у зв’язку зі здорожчанням електроенергії та пального, що може зупинити тенденцію до падіння споживчих цін вже у серпні", - додав експерт.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Ахвигеть...  (14.08.23 02:28): шо -то я не заметила этого здэшэвшання...з\п как улетала на еду так и летит! Відповісти | З цитатою
Zoomba  (12.08.23 12:49): Нет денег - дорогой хлеб? Тогда заказывайте доставкой вкуснейшие суши и роллы! Відповісти | З цитатою
Кризис  (11.08.23 20:38): В какой именно Украине, там где, я живу только на рынке цены немного упали, у Змея Горыныча (АТБ, Varus, Сільпо) ничего подобного Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті