Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Днепр » Новости города и региона
пт, 10 мая 2024
08:16

НОВОСТИ ГОРОДА И РЕГИОНА

В Днепре открыли новый Центр поддержки культурного наследия

|«« «« »» »»|

Такой центр открыт в Университете таможенного дела и финансов Днепра.

Городской сайт уже сообщал о подготовке к открытию этого центра. Вместе с ним в Университете таможенного дела и финансов открыли целый ряд выставок и экспозиций, в том числе – и яркую выставку Петриковской росписи.

Напомним, что в этом вузе уже давно и успешно занимаются реализацией выставочных и культурных проектов, о чем неоднократно рассказывал Городской сайт.

Впечатлениями с открытия нового центра поделились преподаватель университета Константин Горб:

«Відбулось відкриття Центру підтримки культурної спадщини в нашому університеті. Єдиного серед закладів вищої освіти в нашому місті. І разом з тим - унікальної експозиції 'Петриківський розпис". 

З цього моменту для ознайомлення з цим унікальнии світовим феноменом з Дніпра можна не їхати до Петриківки (хоча це усього менше години часу автотранспортом), можна просто прийти до нашого університету та проникнутися дивовижним світом народної художньої майстерності, що здобула світове ім'я та славу. 

Об'єднуйтесь навколо ідеї збереження спадщини, природної і культурної, адже вона у нас одна, і часто настільки переплетена і взаємовмонтована, що природу від культури неможливо відділити!

Сподіваюся, що настане час, коли і в Україні всі культурні і природні територіальні феномени, що підлягають збереженню (національні парки, природні та історико-культурні заповідники, усі музеї, пам'ятки природи, історії, архітектури тощо), опинуться під одним державним управлінським дахом, нехай воно там зветься Міністерство спадщини чи ще якось. До того ж, природні та культурні пам'ятки як єдине і неподільне активно використовуються в туризмі і краєзнавчих дослідженнях. 

Як сказав сьогодні наш ректор Дмитро Бочаров, ворог розуміє, у чому наша сила. У тому що у нас є своя потужна культура і спадщина. І тому намагається її знищити. Але я би ще додав: і своя унікальна природа як елемент спадщини. Тому давайте її цінувати і зберігати. І в цьому зв'язку ласкаво просимо до нашого університету».

Видео с открытия центра можно посмотреть здесь.

Фото – Константин Горб. 

Gorod.dp.ua на Facebook.

Gorod.dp.ua не несет ответственности за содержание опубликованных на сайте пользовательских рецензий, так как они выражают мнение пользователей и не являются редакционным материалом.

Gorod`ской дозор | Обсудите тему на форумах | Разместить объявление

Другие новости раздела:

ОБРАТИТЕ ВНИМАНИЕ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
65
лет со дня первой местной телевизионной передачи в Днепре

Источник
copyright © gorod.dp.ua
Все права защищены. Использование материалов сайта возможно только с разрешения владельца.

О проекте :: Реклама на сайте