Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 10 травня 2024
22:39

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

На виставці у Дніпрі син зустрів загиблого батька

|«« «« »» »»|

У Дніпровському Будинку мистецтв відкрилася пронизлива виставка портретів героїв Великої війни «Побратими», де було чимало несподіваних зустрічей та відкриттів.

Міський сайт уже повідомляв про те, що у Будинку мистецтв до Дня міста готують дві виставки. 

Експозиції «Урбаністичні горизонти Дніпра» та виставка картин художника, учасника Великої війни Олександра Костенка «Побратими» було відкрито за величезного напливу відвідувачів.

Особливою увагою користувалася виставка Олександра Костенка, про що повідомили у Окремій бригаді територіальної оборони  Дніпра:

«У Дніпрі з аншлагом відкрилася виставка картин нашого бійця, командира взводу, Олександра Костенка. 27 портретів побратимів його роботи - це терапія для лікування наслідків важкої контузії, після якої Олександр ледь міг стояти, постійно втрачаючи рівновагу, а в руках з’явився тремор. 

Лікар, що лікував Олександра, дізнався, що до повномасштабного вторгнення російської федерації, його пацієнт був відомим художником і іконописцем, та порадив знову почати малювати. Ця терапія швидко принесла позитивний результат. Спочатку було важко, але незабаром Олександр помітив, що з пензлем в руках він забуває про біль, та почав працювати ще завзятіше. 

За кілька місяців він написав 27 портретів побратимів, з якими наприкінці лютого 2022 року прийшов добровольцем до нашої бригади і разом з якими він тримав позиції під Вугледаром доки до нього у бліндаж не прилетіла 120 міліметрова російська міна. Ці картини побачили колишні колеги Олександра. Вони вмовили його провести виставку, а один зі священиків навіть надав з храму ікону роботи Олександра. 

Серед гостей виставки були кілька побратимів. Їхні портрети теж серед експонатів виставки. Виставка працює у Дніпровському будинку мистецтв і відкрита для всіх».

На цій виставці були й дуже несподівані зустрічі, що щемили. Про одну з них розповіла журналістка Валентина Орлова:

«На цьому фото - батько і син.

Портрет Віталія Григоровича Яценка, захисника України,загиблого під Вугледаром 22 жовтня 2022 року. Поряд його син, курсант Ігнат. Зустрілися...

На виставці "Побратими" талановитого дніпровського художника і воїна Олександра Костенка , яка щойно відкрилася у Будинку мистецтв. Понад два десятки графічних та живописних портретів тих, хто приймав пекельні удари на передовій. Вони не відвернулися від війни, від біди. Шістьох із них не повернути. З портретів дивляться живі! Соняхи пам'яті біля тих портретів...

Вечір, на якому зустрілися побратими. Дехто вперше після початку війни. Мужні чоловіки не стримували сліз... Комок у горлі.

Слава Україні!».

Фото – Будинок мистецтв, ОБТРО Дніпра, Валентина Орлова.

Gorod.dp.ua на Facebook.

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
50
років проіснувала газета "Днепр вечерний" у паперовому форматі

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті