Згоден
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтеся з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності та погоджуєтеся на використання файлів cookie.
Дніпро » Новини міста і регіону
Пт, 17 травня 2024
13:35

НОВИНИ МІСТА І РЕГІОНУ

Платіжки стануть меншими: мінімальну плату за розподіл газу знижено

Платіжки стануть меншими: мінімальну плату за розподіл газу знижено

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, з 1 жовтня 2023 року запроваджує зміни у підході до визначення мінімального розміру річної замовленої потужності для побутових споживачів, яким газопостачання припинено повністю або частково.

Як повідомляє прес-служба, відтепер при визначенні мінімальних обсягів річної замовленої потужності враховується виключно функціонуюче газове обладнання побутового споживача, що не було опломбоване.

Для прикладу наведена зміна платіжки за розподіл природного газу для побутового споживача з комплексним споживанням у Чернівецькій області з опломбованим обладнанням (опалювальний прилад та водонагрівач) та мінімальними обсягами споживання в попередньому газовому році.

Регулятор зазначає, що у даному випадку до змін клієнт платив за мінімальний обсяг споживання 314 куб. м. на рік, а тепер після змін платитиме за 39 куб. м. на рік.

Таким чином, економія для зазначеного прикладу складе 45,6 грн на місяць та 547,25 грн на рік.

За даними УНІАН, кожна газорозподільча компанія самостійно визначатиме мінімальну плату для помешкання яке не користується або частково не користується газом.

Плата за розподіл газу
Українці скаржаться, що, навіть не проживаючи у своїх оселях, продовжують отримувати платіжки за газ. Якщо мешканець будинку виїхав, йому все одно доведеться платити операторам ГРМ за розподіл газу. Або якщо мешканці не споживають газ, то за обслуговування газових труб вони все одно мають платити мінімальний тариф.

Gorod.dp.ua на Facebook.


Вопрос знатокам  (20.09.23 20:43): В настоящее время есть платежка за розподiл газа. В смысле мы платим за трубу. А вот сейчас мы в пятиэтажке мы будем платить за трубу, которая заканчивается в общем домовом счетчике газа. А теперь! Внимание! Трубы, которые идет по дому от этого общего счетчика до квартир, будет обслуживать еще какая то компания! И появляется еще одна платежка по еще одному розподiлу газа. Так где, простите, снижение стоимости? Хотелось бы услышать конкретный ответ. Точку прошу сдержаться от своих высказываний. Відповісти | З цитатою | Обговорення: 1
и снова врут  (20.09.23 20:27): по факту идея изменений заключается в том, что "если у вас был котел отопления, а теперь его нет, то и газ вам для котла отопления не нужен". Думать 4 года с момента внесения предыдущего решения, чтобы до такого додуматься - это просто прорыв! Тут 200% премии нужно выписать - не менее.
А для остальных все останется как было. Так что снижения не ждите
Відповісти | З цитатою
1
Gorod.dp.ua не несе відповідальності за зміст опублікованих на сайті рецензій користувачів, тому що вони виражають думку користувачів і не є редакційним матеріалом.

Gorod`ской дозор | Обговорити тему на форумах | Розмістити оглошення

Інші новини:

ЗВЕРНИТЬ УВАГУ!
Популярні*:
 за коментарями | за переглядами

* - за 7 днів | за 30 днів | Докладніше
Цифра:
70
аварійних дитячих та тренажерних майданчиків планують відремонтувати у 2024 р.

Джерело
copyright © gorod.dp.ua
Всі права захищені. Використання матеріалів сайту можливо тільки з дозволу власника.

Про проект :: Реклама на сайті